Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Μπαίνουν στο studio οι Muse

Μετά από ένα διάλειμμα ξεκούρασης, οι Muse επιστρέφουν στο studio με σκοπό την δημιουργία του 5ου δίσκου της καριέρας τους. Ωστόσο ακόμα βρίσκονται στο αρχικό στάδιο ενώ φαίνεται πως δεν έχουν αποφασίσει για τον τρόπο κυκλοφορίας του.
Ο drummer της βρετανικής μπάντας, Don Howard δήλωσε σχετικά, «Αρχίσαμε να γράφουμε νέα τραγούδια. Ήμαστε ακόμα στην αρχή βέβαια. Στην ουσία μόλις ολοκληρώσαμε το διάλειμμα μας και προσπαθούμε να βρούμε ξανά την χημεία μας».
Στο μεταξύ, ο Howard αρνήθηκε πως θ΄ ακολουθήσουν το παράδειγμα των Radiohead (να κυκλοφορήσουν το album τους μέσω του προσωπικού τους site δηλαδή), ωστόσο ο frontman του συγκροτήματος, Mat Bellamy είχε υπογραμμίσει σε προηγούμενη συνέντευξη του πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει για την μορφή της νέας τους δουλειάς. Μπορεί να είναι ένα τυπικός δίσκος ή και μία σειρά από singles.
Το σίγουρο είναι πως η μουσική βιομηχανία ψάχνεται και όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότερο θα πληθαίνουν παραδείγματα όπως αυτό του Prince, των Radiohead ή των Charlatans. Θυμίζουμε πως ο πρώτος χάρισε το πρόσφατο album του μέσω εφημερίδας, οι Radiohead από το site τους ενώ οι τελευταίοι το έκαναν διαθέσιμο για δωρεάν κατέβασμα από το site του ραδιοφωνικού σταθμού, Xfm. Και φυσικά αυτά είναι μόνο τρία παραδείγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: