Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Αντιδράσεις για το εξώφυλλο του νέου album των Manic Street Preachers

Σε διαφανείς θήκες ή μέσα σε αδιαφανείς θήκες θα πωλείται σε σούπερ μάρκετ της Μ. Βρετανίας το νέο άλμπουμ των Manic Street Preachers καθώς το εξώφυλλό του – ένα έργο της ζωγράφου Jenny Saville – κρίνεται από ορισμένους εμπόρους «ακατάλληλο».
Ορισμένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπως τα Sainsburys, Tesco, Asda και Morrisons θεωρούν ότι το πορτραίτο παιδιού που εικονίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ, είναι αποκρουστικό και πιθανόν να «αναστατώσει» τους καταναλωτές, καθώς – όπως λένε – φαίνεται σαν να έχει πιτσιλιστεί με αίμα.
Η ζωγράφος Jenny Saville, της οποίας ο πίνακας βρίσκεται στο εξώφυλλο του Journal for plague lovers των Manic Street Preachers, έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν μαζί τους σε προηγούμενη δουλειά. Είχε φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο του άλμπουμ τους The Holy Bible (1994).
Ο τραγουδιστής James Dean Bradfield – σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο BBC 6 – δήλωσε ότι η υπόθεση είναι «περίεργη». «Θεωρήσαμε απλά ότι πρόκειται για έναν όμορφο πίνακα. Συμφωνήσαμε όλοι πάνω σε αυτό» είπε.
«Καθένας που γνωρίζει το έργο της, ξέρει ότι χρησιμοποιεί πολύ ώχρα και αποχρώσεις του καφέ και του κόκκινου. Ίσως ο κόσμος μας θεωρεί πιο προκλητικούς, απ’ όσο πραγματικά είμαστε» δήλωσε προσθέτοντας ότι «είδαν στον πίνακα μία πιο μοντέρνα εκδοχή των έργων του Lucian Freud».
Ωστόσο περισσότερο δηκτικός έγινε για τη στάση των σούπερ μάρκετ, λέγοντας ότι υπάρχουν cd στα ράφια τους, με εξώφυλλα που απεικονίζουν γυμνά σημεία του σώματος ή όπλα, «αλλά όταν δείξεις ένα έργο τέχνης “τρελαίνονται”».
Πηγή:contra

Δεν υπάρχουν σχόλια: