Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Rockwave Festival 09 - Ημέρα 4η (2η) review


Το κύριο μενού της ημέρας άνοιξε γύρω στις έξι το απόγευμα με την Lita Ford. Η 50χρονη sexy κυρία του hard rock έπαιξε για περίπου μία ώρα στην μικρή σκηνή του Terra Vibe, χωρίς να μπορέσει σε καμία περίπτωση να βάλει τον κόσμο στο κλίμα γι΄ αυτό που θα ακολουθούσε. Θα έλεγα πως οι περισσότεροι εστίαζαν την προσοχή τους στην εμφάνιση της (μακάρι να ήταν όλες οι 50αρες σαν και αυτή) αλλά και στα δύο τεράστια tattoo στα μπράτσα της. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, αυτή ήταν πολύ πιο μαζεμένη από κάποιες άλλες που έκαναν διαγωνισμό εκκεντρικότητας. Highlight της εμφάνισης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το διάσημο, Close My Eyes Forever με το κοινό να αναλαμβάνει το ρόλο του Ozzy.
Η συνέχεια δίνεται στην κεντρική σκηνή εκεί όπου οι Down δημιουργούν το πρώτο πανικό. Τρομερή ενέργεια από τον Phil Anselmo (πρώην Pantera) και τους άλλους τέσσερις της παρέας ενώ το κλίμα μεταφέρεται και στο κόσμο. Πολύ σύντομα τα πρώτα mosh pit είναι γεγονός και δεν σταματούν μέχρι το τέλος του set το οποίο κράτησε και αυτό περίπου μία ώρα.
Επιστροφή γρήγορα στη μικρή σκηνή για τους θρυλικούς Saxons με το μ.ο ηλικίας του κοινό πολύ ανεβασμένο. Βλέπετε οι Βρετανοί μετρούν πάνω από 30 χρόνια καριέρας και θεωρούνται από τα πλέον κλασικά heavy metal σχήματα. Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως διαπιστώσαμε και λεκτικές κόντρες ανάμεσα στους «κλασικούς» μεταλάδες και τη νέα γενικά των Slipknot και των Korn. Κάτι παραπάνω από εξαιρετική η εμφάνιση των Saxons. Απολαυστικοί από το πρώτο ως το τελευταίο τραγούδι ενώ ήταν φανερό πως δεν ήρθαν εδώ για να μας τα …πάρουν αλλά για να το χαρούν και οι ίδιοι. Είναι χαρακτηριστικό πως αποθέωσαν το ελληνικό κοινό, λέγοντας πως είναι το καλύτερο του κόσμου. Κάτι άλλωστε που αναφέρουν οι περισσότερες metal μπάντες που μας επισκέπτονται. Ακούσαμε κλασικές επιτυχίες που η φήμη τους ξεφεύγει από τα στενά όρια του ακραίου ήχου. Wheels Of Steel, Live To Rock, Crusader και άλλα. Προσωπικά σκόπευα να κάτσω λίγο και να επιστρέψω για Mastodon αλλά ομολογώ πως κόλλησα στους Saxons και είδα όλη την εμφάνιση τους.
Mastodon πρόλαβα ελάχιστα αλλά ήταν αρκετό για να καταλάβω πως εντυπωσίασαν τους χιλιάδες οπαδούς τους. Άλλωστε, οι φίλοι της σκηνής τους θεωρούν ένα από τα κορυφαία metal σχήματα της νέας γενιάς.
Ώρα όμως για Slipknot που ακόμα και να αν είσαι απ΄ αυτούς που βρίσκουν την μουσική τους φασαρία και τίποτα άλλο, δεν μπορείς παρά να μην υποκλιθείς στο θέαμα που προσφέρουν. Πάνω στη σκηνή ανέβηκαν εννέα μασκοφόροι έτοιμοι για όλα και τα έδωσαν όλα. Καταπληκτικός o performer τους, Korey Taylor αλλά τι να πεις για τους άλλους που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να κλέψουν την παράσταση. Κάποιες στιγμές βέβαια την έκλεβε ο κόσμος. Τα οργισμένα νιάτα της αρένας κυριολεκτικά διέλυσαν τα πάντα. Ξύλο, ξύλο, ξύλο και ξανά ξύλο. Δεν υπήρξε ούτε δευτερόλεπτο χαλάρωσης. Ομολογώ πως δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιο πάθος από κοινό. Δύο λόγια και για το σκηνικό το οποίο περιελάμβανε video walls και drum kit με μηχανισμό που το έκανε να μοιάζει παιχνίδι του luna park. Κάτω απ αυτό πρίσμα λοιπόν ήταν μία άψογη συναυλία που σίγουρα την θυμάσαι για χρόνια. Αν μου ζητάτε highlight θα σας έλεγα το Psychosocial. Εκεί το Mosh Pit ήταν μόνο γι άντρες.
Πηγή:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: