Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Thom Yorke: "Αν βγάλουμε καινούριο album θα διαλυθούμε"


Ο Thom Yorke, τραγουδιστής των Radiohead, θεωρεί πως αν η μπάντα του μπει ξανά στη διαδικασία δημιουργίας νέου δίσκου, θα διαλυθεί. «Κανένας από μας δεν θέλει να μπει ξανά σε αυτή την διαδικασία. Μπορεί να δούλεψε με το "In Rainbows" αλλά τότε είχαμε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση και σκέψη. Αλλά όλοι συμφωνήσαμε πως δεν γίνεται να ξανακάνουμε. Θα μας σκότωνε».
Παράλληλα, ο Yorke αποκάλυψε πως προσανατολίζονται σε online κυκλοφορίες ή σε EP. Μάλιστα, τόνισε πως αυτός και ο κιθαρίστας των Radiohead, Jonny Greenwood προσανατολίζονται στην δημιουργία κάποιων ορχηστικών κομματιών. «Είναι κάτι που πάντα θέλαμε να κάνουμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Thom Yorke.
Ο τελευταίος δίσκος των Radiohead ήταν το "In Rainbows" που κυκλοφόρησε το 2007, πρώτα δωρεάν από το επίσημο site τους και στη συνέχεια με τον κλασικό τρόπο στα δισκοπωλεία. Η κίνηση της βρετανικής μπάντας σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και φυσικά τα σχόλια ήταν ανάμεικτα. Το σίγουρο είναι πως έδειξαν ότι η μουσική βιομηχανία πρέπει να βρει νέους τρόπους να πουλά τα προϊόντα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: