Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

O Jonathan Richman LIVE σε Αθήνα και Πάτρα (27 και 28/10)




Ένας από τους τελευταίους τροβαδούρους, ο Jonathan Richman, τακτικός θαμώνας του Ρόδον την δεκαετία του ’80 και του ’90, επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο ζεστά και νοσταλγικά shows σε Πάτρα και Αθήνα.
Ο Jonathan χρωστάει πολλά στους Velvet Underground των οποίων τις συναυλίες άνοιγε πριν δημιουργήσει τους Modern Lovers το 1970 και μάλιστα θεωρείται ένας από τους πρωτεργάτες τόσο του punk όσο και του alternative rock.
Με τραγούδια που πραγματεύονται την σύμπραξη Αιγυπτιακής και Τζαμαϊκανής μουσικής ("Egyptian Reggae"), το πως ο Πικάσο έκανε καμάκι σε κορίτσια μέσα από την Καντιλάκ του (“Pablo Picasso”) και το πώς πέρασε τη βραδιά του σε ένα λεσβιακό μπάρ (“I Was Dancing In A Lesbian Bar”) οι απέριττοι στίχοι του Richman και η σχεδόν παιδική του αθωότητα, η οποία αυξάνεται όσο ο ίδιος μεγαλώνει, τον κάνουν έναν από τους λίγους “παραμυθάδες” της μουσικής σκηνής.
Η εμφάνιση του στο “Κάτι Τρέχει Με Την Μαίρη” των αδελφών Farrelly το 1998, όπου έπαιζε μαζί με τον Tommy Larkin έναν ρόλο ανάλογο του χορού στις αρχαίες κωμωδίες, τον έκανε πιο γνωστό σε μία γενιά που δεν είχε καν γεννηθεί .
Οι live εμφανίσεις του είναι πάντα μία ξεχωριστή και low key εμπειρία χωρίς πομπώδη stage shows, μεγαλοπρεπείς ενορχηστρώσεις, συνεχείς αλλαγές κοστουμιών και στρατούς μουσικών, χορευτών και τεχνικών. Ο Richman μαζί με τον επί χρόνια μουσικό του σύντροφο Tommy Larking στα τύμπανα μας κάνει πάντα να νιώσουμε ξεχωριστούς αφού διανθίζει της εμφανίσεις του με μικρές ιστορίες για το πώς εμπνεύστηκε τις μικρές ιστορίες που απαρτίζουν τα τραγούδια του. Άλλες φορές αυτοσχεδιάζει ή διασκευάζει τα κομμάτια του σε μία ή και περισσότερες από τις 5 γλώσσες τις οποίες μιλάει.
Ας αφήσουμε λοιπόν τα μεγάλα stages και τα φαντασμαγορικά shows για ένα βράδυ για να βρεθούμε για μία ακόμη φορά στην απλή ομορφιά της μουσικής ταξιδεύοντας μαζί με τον Jonathan και τους φανταστικούς αλλά και καθημερινούς κόσμους που δημιουργεί με μόνα σκηνικά την φωνή του, την κιθάρα του και το πηγαίο και αθώο του χιούμορ.
Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει τη 1 Οκτωβρίου και σημεία προπώλησης είναι το Tickethouse, το Rodeo Live Club και on-line στο http://www.ticketpro.gr/.
Τιμή εισιτηρίου: 15 €. Ώρα έναρξης: 21.00

Δεν υπάρχουν σχόλια: