Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Woven Hand [Colorado, USA] live σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα.



Woven Hand [Colorado, USA]
@ An Club (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
ΑΘΗΝΑ
Opening acts: Tango With Lions (GR)
TICKETS: 25€ (προπώληση/είσοδος)
@ Block 33 (ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
TICKETS: 25€ (προπώληση 20€)
LIMITED DISCOUNT 20€ TICKETS @
Πολλές φορές 16 ίπποι δεν προσφέρουν αρκετή δύναμη, ιδίως όταν οι ίπποι έχουν να κινηθούν αρκετά χρόνια. Όταν όμως τα ινία παίρνει ένα μαγικό πλεγμένο χέρι, που ανήκει μάλιστα σε μια μουσική ιδιοφυία τότε τα πράγματα αλλάζουν. Οι Woven Hand για δύο μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις προσευχές των Catch The Soap Productions και Art In Haste που εισακούστηκαν.
Όταν οι 16 Horsepower μπήκαν στον πάγο το 2001, ο πολυπράγμων, αινιγματικός και πάντα ανήσυχος David Eugene Edwards προχώρησε στη δημιουργία ενός δεύτερου προσωπικού εκφραστικού οχήματος το οποίο θα ωθούσαν οι ίδιες κινητήριες δυνάμεις που ανάδειξαν τους 16 Horsepower σε ένα από τα πιο σπουδαία alternative συγκροτήματα των τελευταίων 2 δεκαετιών. Δημιούργησε τους Woven Hand, το σχήμα που έμελλε να γίνει η συνέχεια των τελευταίων και να θεωρούνται, και όχι άδικα μετά την προσχώρηση του Pascal Humbert - ιδρυτικού και επί χρόνια μπασίστα των 16 Horsepower - η διάδοχη κατάσταση. Οι Woven Hand ΕΙΝΑΙ οι διάδοχοι των 16 Horsepower και τρέφονται με τις ίδιες εμμονές του ανθρώπου που τους δημιούργησε: θρησκευτικές αναζητήσεις στην εξαιρετική στιχουργική του, μεταλλαγμένο gospel, πεντάμορφη folk, αφοπλιστικής γοητείας country rock, post rock σκοτεινές μελωδίες που συναρπάζουν και θεατρικό ταπεραμέντο ισάξιο σχεδόν του Nick Cave στη βάση των συνθέσεων. Συνθέσεις που κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν παρουσιαστεί και από καλλιτέχνες που η διαφορετικοτήτα τους τρομάζει, Johnny Cash, Joy Division, Ennio Morricone, όλοι τους θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτές.
Από το 2002, έχουν κυκλοφορήσει: Το ομώνυμο ντεμπούτο που καθήλωσε Woven Hand (2002), το Blush Music (2003) soundtrack για το κινηματογραφικό, χορευτικό performance του πασίγνωστου χορογράφου/ σκηνοθέτη Wim Vandekeybus, τα εκπληκτικά Consider the Birds (2004), Mosaic (2006) και Puur (2006) και το τελευταίο άλμπουμ Ten Stones (2008) που αναγκάζει τους απανταχού λάτρεις της σπουδαίας παρέας πλέον των Woven Hand, να αδημονεί για την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ που ετοιμάζεται για το 2010.
Λίγο πριν τους υποδεχθούμε στο An Club, την ατμόσφαιρα αναλαμβάνουν να ζεστάνουν οι Tango With Lions. Μία μεταβαλλόμενη κολεκτίβα γύρω από την Kat, που ξεκίνησε το 2006 και έκτοτε σαγήνεψε κοινό και συντάκτες με folk ήχους, πλασμένους από κιθάρες, πιάνο, τσέλο, μαντολίνο, κλαρινέτο, φυσαρμόνικα κ.α.
Μαζί τους στη σκηνή του Block33 θα βρεθεί ένα συγκρότημα καλών φίλων πάνω από όλα, οι The Aleph. Σχηματίστηκαν στην Θεσσαλονίκη καποια στιγμή το 2002 και πήραν το όνομά τους από μια μικρή ιστορία του Αργεντίνου συγγραφέα J.L.Borges. Οι επιρροές τους είναι προφανείς.
Εισιτήρια προπωλούνται προς 25€ στα εξής σημεία προπώλησης:
ΑΘΗΝΑ: METROPOLIS (Κεντρικό Πανεπιστημίου 54 Αθήνα, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Περιστέρι, Πειραιά) TICKETHOUSE (Πανεπιστημίου 42 (Εντός Στοάς), RHYTHM RECORDS (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια).
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: METROPOLIS (Τσιμισκή 33), MUSICLAND/TICKETHOUSE (Μητροπόλεως 102),
Επίσης υπάρχουν περιορισμένα INTERNET DISCOUNT TICKETS προς 20€ στα: http://wovenhandath.eventbrite.com/
WOVEN HAND VIDEO: http://vimeo.com/4881492
WOVEN HAND MYSPACE: www.myspace.com/wovenhand

Ενδιαφέρον συνέντευξη του mainman των Woven Hand, David Edwards στην διεύθυνση http://www.tranzistor.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1172:-woven-hand&catid=34:interviews&Itemid=293

Δεν υπάρχουν σχόλια: