Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

The Black Heart Procession live @ Rodeo Club 28/5




Δεν νομίζω πως υπήρχε πιο κατάλληλη στιγμή για να μας επισκεφτούν οι The Black Heart Procession. Θέλετε από τη μια τα έξι ολοκληρωμένα και υψηλής ποιότητας album τους που αναμφίβολα θα μας εξασφάλιζαν ένα μεγάλο απόθεμα αγαπημένων τραγουδιών, θέλετε από την άλλη το αναπόφευκτο με τα χρόνια μουσικό δέσιμο του Pall A. Jenkins και του Tobias Nathaniel, που είναι φανερό πως έχει δημιουργήσει μια μεταξύ τους χημεία που μας εγγυάται σίγουρη live απόλαυση. Και αυτό έγινε! Από τις πρώτες «νότες» του πριονιού και για την επόμενη μιάμιση ώρα, ήμουν με την τρίχα κάγκελο και με ένα ρίγος να διαπερνά διαρκώς τη σπονδυλική μου στήλη.
Η βοήθεια από τον θηριώδη μαύρο μπασίστα του γκρουπ δόθηκε απλόχερα, το σετ ήταν ιδανικό και σε διάρκεια (μία και μισή ώρα ακριβώς), αλλά και σε ποιότητα, τουλάχιστον για την αφεντιά μου. Λείπανε τέσσερεις-πέντε τίτλοι αναφοράς (ενδεικτικά αναφέρω τα Waterfront (The Sinking Road), A Cry For Love, Back To The Underground, The Spell) αλλά όπως είπαμε και στην αρχή, το βάθος του..πάγκου τους είναι απύθμενο και σίγουρα για κάθε ιδανικό Black Heart Procession σετ κάποιου, υπάρχει την ίδια στιγμή ένα -τελείως διαφορετικό- ιδανικό Black Heart Procession σετ, για κάποιον άλλον.
Για το set ο λόγος λοιπόν και στατιστικά speaking, εκτός από το τρίτο τους album “Three” (και προσωπικά το λιγότερο ενδιαφέρον τους) και προς μεγάλη έκπληξη το “Tropics of Love” που σχεδόν αγνοήθηκαν, τα υπόλοιπα εκπροσωπήθηκαν με τρία ή τέσσερα κομμάτια. Ιδανικό το finish με τον ύμνο “It's a Crime I Never Told You…” να γεμίζει με ευδαιμονία το λιγοστό, αλλά ανέλπιστα νεανικό και σε κάθε περίπτωση αρκετά εκδηλωτικό κοινό του Rodeo Live Club.