Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Anna Calvi - "Anna Calvi" [2011]


Τον τίτλο της μελοδραματικής ντίβας της χρονιάς που πέρσι κατείχε η Zola Jesus διεκδικεί φέτος η Anna Calvi και, όπως φαίνεται, πολλοί δεν διστάζουν να της τον δώσουν πριν καλά-καλά στεγνώσει το χαρακτηριστικό κατακόκκινο κραγιόν (είπαμε, είναι ντίβα) στα χείλια της. Στους διάσημους fans της συγκαταλέγονται ο Nick Cave και ο Alex Kapranos, ο πρώτος γιατί μάλλον φαντασιώθηκε το "Where The Wild Roses Grow" με νέα πρωταγωνίστρια και ο δεύτερος γιατί μάλλον πιέστηκε από την κοινή τους δισκογραφική εταιρεία, την Domino Records. O Βrian Eno την αποκάλεσε "το σπουδαιότερο πράγμα μετά την Patti Smith".

H ιταλικής καταγωγής Calvi, που βρέθηκε στη βραχεία λίστα του Sound Of 2011 του BBC (αλλά δεν κατέληξε στην πρώτη πεντάδα), επιστράτευσε τον παραγωγό της PJ Harvey, Rob Ellis, για να τη βοηθήσει με το γοτθικό νουάρ ήχο του πρώτου της άλμπουμ, ο οποίος παραπέμπει την εφημερίδα Guardian σε ταινίες του Quentin Tarantino, αλλά εμάς σε εικόνες του David Lynch.

Ταυτόχρονα αισθησιακή και επική, η Anna Calvi θα ικανοποιήσει σκοτεινά ρομαντικούς ακροατές παραμένοντας ακριβώς όσο περίπλοκη χρειάζεται να είναι προκειμένου να μπορεί να ανοίγει συναυλίες των Arctic Monkeys.

http://www.annacalvi.com/

http://www.myspace.com/annacalvi

Tracklist:

1. Rider To The Sea
2. No More Words
3. Desire
4. Suzanne And I
5. First We Kiss
6. The Devil
7. Blackout
8. Ill Be Your Man
9. Morning Light
10. Love Wont Be Leaving

Πηγή: jumpingfish.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: