Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Sparrow And The Workshop - "Crystal Falls"


Ήταν ένας Σκωτσέζος, ένας Ουαλός και ένας Αμερικάνος στη Γλασκώβη ... ακούγεται σαν αρχή από ανέκδοτο, αλλά αυτή είναι η σύνθεση των Sparrow And The Workshop. Η Jill O'Sullivan (φωνητικά, βιολί) και ο Nick Packer ( κιθάρα-μπάσο) συνάντησαν τον Gregor Donaldson (φωνητικά, ντραμς) όταν μετακόμισαν στην Σκωτία.
Το «Crystal Falls» είναι ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο. Μερικές φορές είναι πολύ folk-rock, όπως στο
Into The Wild ενώ μερικές φορές υπάρχει μια μεγάλη country αίσθηση όπως στο The Devils Song. Τα φωνητικά είναι χαρακτηριστικά και εντυπωσιακά. Η Jill O'Sullivan μπορεί να ακούγεται σαν Grace Slick τη μια στιγμή και σανPJ Harvey της άλλη, και να κάνει υπέροχα ντουέτα με τον Gregor Donaldson στο ‘Swam Like Sharks’ και στο ‘Youve Got It All’.

Υπάρχουν μερικά slow κομμάτια - ‘Broken Heart, Broken Home’, αλλά και δυνατά με κιθάρες post-rock όπως στο ‘Blame It On Me’ ή ‘I Will Break You’

Όταν αναφερόμαστε στους Sparrow And The Workshop, πολλοί μπορεί απλά να σκέφτονται «πάλι τα ίδια, άλλο ένα όνομα να προσθέσετε στους Laura Marling / Noah And The Whale / Mumford And Sons ... », αλλά είναι τόσο λάθος.
Το γκρουπ από την Γλασκώβη φαίνεται να έχει ανέβει από τη μετριότητα του nu-folk και έχει κυκλοφορήσει ένα πραγματικά αξιόλογο άλμπουμ.

http://sparrowandtheworkshop.co.uk/
http://www.myspace.com/sparrowandtheworkshop


Tracklisting

1.

Into The Wild


2.

Blame It On Me


3.

I Will Break You


4.

Mercenary


5.

Crystals


6.

Swam Like Sharks


7.

Last Chance


8.

Devil Song


9.

The Gun


10.

Broken Heart Broken Home


11.

Medal Around Your Neck


12.

A Horse's Grin


13.

You've Got It All




Δεν υπάρχουν σχόλια: