Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Cult Of Youth - "Cult Of Youth" [2010]


Από τη σκηνή της Νέας Υόρκης που πάντα έχει μια αγάπη στα σκοτεινά ρεύματα της μουσικής, οι Cult of Youth. Ανακατεύοντας το post punk με το folk (ή μήπως το αντίστροφο;) βγάζουν ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

Οι Cult of Youth είναι το όραμα του Sean Ragon.Ηχογραφεί από το 2007 και το πρώτο του άλμπουμ '' A Stick To Bind ,A Seed To Grow'' είναι αυτό που εισάγει κατάλληλα τον ακροατή για την όλη αισθητική του συνθέτη.
Σκοτεινές μπαλάντες,φολκ επιρροές ,οργισμένη ερμηνεία και κάποια γεύση κυνισμού,συνθέτουν ένα άλμπουμ που βρίσκεται πολύ κοντά στον
Michael Gira,από οποιαδήποτε άλλη επιρροή.
Θαυμάσιο ντεμπούτο που μαζί με το σαφώς καλύτερο,πιο ελαφρύ,καθαρότερο και λαμπρότερο σε παραγωγή mini, ''
Filthy Plumage In An Open Seal '' του 2010,έσπειρε την ακουστική εμπειρία που θερίζουμε σήμερα,με το δεύτερο ομώνυμο δίσκο τους.
Με κανονική μπάντα, που πλαισιώνει δημιουργικά και καταλυτικά τον
S.Ragon,η νέα κυκλοφορία των Cult of Youth είναι αυτό που ολοκληρώνει μια ηχητική ανάπτυξη τεσσάρων χρόνων και της προσθέτει βάθος,προοπτική και μορφή.
Μπάσο και βιολί,δεν φέρνουν μόνο τις σκοτεινές φολκ επιρροές στο φως, αλλά και καθοδηγούν το ηχητικό σύνολο με σιγουριά στο ημίφως και τονίζουν την παθιασμένη ερμηνεία του Ragon. Σε όλα τα τραγούδια του δίσκου η αψεγάδιαστη,καθαρή παραγωγή , τονώνει το σύνολο της σύνθεσης,υπογραμμίζει τις εμπνεύσεις και επιρροές,κάνει τις μελωδίες να σου κολλάνε στο κεφάλι και βελτιστοποιούν την απόλαυση ενός ζωντανού,ζωηρού και εμψυχωτικού ήχου που κάλλιστα θα χαρακτηρίζαμε την καλύτερη Αστική φολκ της εποχής.Ποτισμένη με punk ενέργεια , ειλικρινή συναισθήματα αλλά και σκοτεινή αύρα..

http://www.myspace.com/cultofyouthband


Tracklist:

01 - New West
02 - The
Dead Sea
03 - Monsters
04 - Casting Thorns
05 - Through The Fear
06 - Weary
07 - The Pole-Star
08 - Cold Black Earth
09 - Lorelei
10 - The Lamb
11 - Lace Up Your Boots

Πηγή: tospitimetaparaxena.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: