Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Frankie And The Heartstrings - "Hunger"


Το υποψιάζεσαι από το εξώφυλλο, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να χωνέψεις με μιας τα δέκα κομμάτια του παρθενικού δίσκου (για τέτοιου είδους μουσική αυτή είναι η ιδανική λέξη) της πενταμελούς μπάντας από το Σάντερλαντ.

Για να μην το κουράζουμε-κιθαριστική ποπ είναι που σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, είδος στο οποίο έχουν διαπρέψει οι κάτοικοι του νησιού. Αυτή εδώ η παρέα όμως πάει ένα βήμα παραπέρα, σεβόμενη απόλυτα τις , άπειρες, επιρροές της με κομμάτια δυναμίτες που εκτελούνται απλά, με μοναδικό στόχο τα πόδια και τη καρδιά.

Τρίλεπτα, στην πλειοψηφία τους, διαμαντάκια που μπορεί να θυμίζουν διάφορα ανά περίσταση (από Pale Fountains μέχρι και Jesus and Mary Chain στο, μη φοβηθείτε την εξάλεπτη διάρκειά του Fragile), στο σύνολό τους όμως παραμένουν δικιές τους δημιουργίες για τις οποίες έχουν κάθε λόγο να περηφανεύονται, ερμηνευμένα με πάθος από τον Frankie Francis, ο οποίος φημίζεται ήδη και για τη σκηνική του παρουσία.

Όσο κοινότυπο και να ακούγεται, με το ζόρι μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιο από τα τραγούδια του Hunger.

Σαφώς και δεν πρόκειται για τη δουλειά που ανοίγει νέους δρόμους , αλλά επειδή το συγκεκριμένο παραμύθι έχει καταντήσει κουραστικό, ας χαρούμε τη μουσική τους με ένα διάπλατο χαμόγελο, αδιαφορώντας παραδειγματικά για το αν θα τα καταφέρουν εξίσου καλά στην επόμενη προσπάθειά τους.

Κι επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: στην παραγωγή ο εξαίρετος Edwyn Collins. Τώρα μάλλον καταλάβατε οριστικά από πού εμπνέονται...

www.myspace.com/frankietheheartstrings

www.frankieandtheheartstrings.com


Tracklist:
01. Photograph
02. Ungrateful
03.
Hunger
04. Possibilities
05. Fragile
06. Tender
07. That Postcard
08.
It's Obvious
09. Want You Back
10. Don't Look Surprised

Πηγή: billboard.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: