Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Pen Expers - "Baby's Gone Straight"


Οι Pen Expers σχηματίστηκαν στο Γκέτεμποργκ / Σουηδία το 2004 από τους φίλους Alexander Arvman και Mikael Romanenko που μόλις είχαν γνωριστεί σε ένα Τραμ μετά από μια συναυλία των Tindersticks. Το κουιντέτο όπως είναι σήμερα πήρε σάρκα και οστά την άνοιξη του 2007. Από τότε, η μπάντα έχτισε την φήμη ενός aggressivly γοητευτικά δυναμικού ροκ συγκροτήματος στις σκηνές σε όλη τη χώρα (και πέραν αυτής, όπως επίσης).
Με ένα μείγμα επιρροών από μπάντες όπως οι Joy Division, The Birthday Party και
Crime & The City Solution, δημιουργούν ένα σύνολο από σύντομα, απότομα και εντονότερα εναλλακτικά σύγχρονα rock κομμάτια με ένα εθιστικό και ελκυστικό στοιχείο της ποπ να ρίχνεται μέσα.
Το ντεμπούτο άλμπουμ
Bring on the heartache” κυκλοφόρησε σε CD, μέσω της Fold4 Records τον Φεβρουάριο του 2007. Το άλμπουμ που παράγεται μια χούφτα gigs φεστιβάλ (όπως Peace & Love, Storsjöyran, Siesta) το επόμενο καλοκαίρι, με την οποία το συγκρότημα προκάλεσε τόσο πολύ χειροκρότημα από σύγχυση. Από την άνοιξη του 2008, η μπάντα κυκλοφόρησε το, Baby's Gone Straight”, μέσω της I-Ration Records στα ίδια χνάρια με το προηγούμενο.

Για όσους δεν τους έχουν ανακαλύψει ακόμη, να η ευκαιρία……… αξίζει.


Tracklisting
1 Drinksick
2 Valentine shirt
3 Switch
4 Walkthrough
5 Icebreaker
6 Misadventure
7 Ephedrine
8 Ether
9 Kelle Marie
10 I fell in love with a girl
11 Seethrough

www.penexpers.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: