Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για το live των Grinderman

Το side project του Nick Cave μαζί με τους παλιότερους και στενότερους φίλους του από τους Bad Seeds, Warren Ellis, Martyn Casey και Jim Sclavunos.
Άγριο, πρωτόγνωρο, ωμό, ακατέργαστο rock.
Η παρέα δημιούργησε τους Grinderman για να “δραπετεύσει από τα δεσμά των Bad Seeds”, και ο ήχος τους ακούγεται περισσότερο σαν συνέχεια της post punk περιόδου των Birthday Party. Κυκλοφόρησαν το 2007 το πρώτο τους album με τίτλο το όνομα τους και το 2010 το δεύτερο studio album τους Grinderman 2.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 – TerraVibe Park, Αθήνα


“ΕΝΑ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ SUPER ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ALI McGRAW ΚΑΙ ΤΟΥ STEVE McQUEEN”
Το 2007, τα τέσσερα μέλη των Grinderman έβγαλαν το πρώτο album τους με τίτλο το όνομα τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, το έπος των Grinderman συνεχίζεται με την κυκλοφορία του Grinderman 2, του ολοκαίνουργιο studio album τους από την εταιρία Mute.
Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση στο Grinderman 2 είναι ότι ποτέ ξανά δεν έχεις ακούσει κάτι παρόμοιο. Ποτέ. Το ντεμπούτο album έκανε τη δουλειά του. Καθόρισε το συγκρότημα. Ανέδειξε καθαρά την αντίθεση με τον Nick Cave & The Bad Seeds. Ο Nick, ο Warren, ο Martyn και ο Jim βρήκαν έναν ευδιάκριτα διαφορετικό τρόπο για να συνεργαστούν. Ξεφορτώθηκαν όλες τις μουσικές τους αποσκευές, απαρνήθηκαν τη συμβατική σοφία και τέσταραν τις προκαταλήψεις για το ποιοι ήταν σαν μουσικοί. Στην πορεία, θρυμμάτισαν την ιερή κληρονομιά των Bad Seeds με ένα μπαστούνι του baseball.

“ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ! Ο ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ!”
Το καινούργιο τους album, Grinderman 2 συνδυάζει την οργανωμένη εφευρετικότητα των ζωντανών τους εμφανίσεων και την ασυγκράτητη ελευθερία των αυτοσχεδιασμών στο studio. Αλλά αυτοί οι τύποι κάτι ξέρουν σε σχέση με την τέχνη του να γράφεις τραγούδια. Το Grinderman 2 φέρει την σφραγίδα του παράφορου προκάτοχου του, με τη δομή του να είναι πιο χαλαρή, την εμβέλεια του πιο εκτεταμένη, και λαμπρά χαμένο στο δικό του παραλήρημα θορύβου και ρυθμού.

“ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ”
Παρ’ όλο που το 2009 ήταν μια εξαιρετικά πολυάσχολη χρονιά για όλα τα μέλη των Grinderman η υλοποίηση του Grinderman 2 διήρκησε αρκετούς μήνες . Παρά τις εξωτερικές καθυστερήσεις, όποτε οι Grinderman κατόρθωναν να μαζευτούν στο στούντιο, δούλευαν πάνω στον - τώρα πια -θρυλικό ρυθμό τους. Η διαπροσωπική τους χημεία και το επαγγελματικό τους ήθος είναι υποδειγματικά. Απολαμβάνουν το να παίζουν μαζί, και απλά σηκώνουν τα μανίκια και προχωρούν με έναν δεμένο αν και παράδοξο τρόπο.
Η αρχική διαδικασία της ηχογράφησης, του αυτοσχεδιασμού, και της προσπάθειας να γίνουν όλα με τη μία, ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν του πρώτου δίσκου. Πάνω από είκοσι ώρες ακατέργαστα αυθόρμητης μουσικής καταγράφηκε στην αρχική πενθήμερη περίοδο εγγραφής των τραγουδιών. Οι Grinderman φίλτραραν τα αποτελέσματα, τα ξεκαθάρισαν μέσω των demo, και τα ενσάρκωσαν σε τραγούδια. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι αυτό: αν ο Nick έχει έμπνευση ώστε να κολλήσει μερικούς στίχους πάνω σε ένα ρυθμό, ή σε ένα σετ από έγχορδα, ή ακόμα και σε ένα εφήμερο ξέσπασμα ήχων, χωρίς να έχει σημασία πόσο τραχύ ή απέραντο και αν είναι αυτό, τότε το τραγούδι έχει μέλλον και μπορεί να προχωρήσει μπροστά.
Τελικώς, όταν όλα τα στάδια προετοιμασίας είχαν ολοκληρωθεί, οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή των τραγουδιών ξεκίνησαν. Τότε έρχεται η ώρα για τον παραγωγό των Grinderman, Nick Launay, έναν άνθρωπο με άπειρη υπομονή και ενθουσιασμό. Και ιδού το μουσικό έργο, το Grinderman 2 που είναι ένα ανήσυχα, φιλόδοξο δημιούργημα.

“ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ?”
Μια δουλειά με θεσπέσιο και τολμηρό ήχο, τα τραγούδια του Grinderman 2 είναι διαποτισμένα από μια ατμοσφαιρική και υπερφυσική άκαμπτη μοχθηρία. Το Grinderman 2 είναι ένα album με ιδέα που ψάχνει μια ιδέα. Μια πανοπλία ανακατώματος θεϊκών και βέβηλων μορφών μέσω των στίχων. Μυθικά πλάσματα με ανιαρή προσωπικότητα που υποδύονται τρομερά και διεστραμμένα δράματα μέσω μεταφυσικών, αιματοβαμμένων πεδίων μάχης.
Μια συνοπτική και ονειροπόλα αφήγηση – έπειτα οι εκρήξεις του album ξεσπούν με άγρια χτυπήματα και ουρλιαχτά. Το πρώτο τραγούδι του album “Mickey Mouse & the Goodbye Man” πιάνει το γάντι από το προηγούμενο album των Grinderman και με θράσος το πετάει κάτω. Ο βρυχώμενος ρόκερ ξετυλίγει με έναν ανελέητο ρυθμό την τραγελαφική ιστορία ενός ζευγαριού παρασιτικών αδερφών. Ποιος είναι ο πιο ερωτεύσιμος? Ποιος είναι ο πιο αποκρουστικός? Ποιος αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό? Ποιος νοιάζεται? Από εδώ εκπορεύεται ο τρόμος – η απομόνωση και ο φθόνος – που είναι τραγικά εκτεθειμένα.

“ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ”
O Muhammad διδάσκει, “Οι γυναίκες είναι το άλλο μισό των αντρών”. Ναι, είναι πράγματι! Και είναι αυτό το ανεξιχνίαστο “άλλο” με το οποίο τα επόμενα τρία τραγούδια “Worm Tamer”, “Heathen Child” και “ When My Baby Comes” έρχονται σε σειρά. Κανένας δεν νιώθει τις γυναίκες όπως ο Cave και δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν το “Worm Tamer” – ένας ακρωτηριασμός αλλόκοτων θορύβων που αντέχει πάνω από το μανιακό μπάσο και τα τούρμπο-ντράμς; το “Heathen Child” κόβει ένα βαθύ σαγηνευτικό ρυθμό σε ένα διαστρεβλωμένο ουρλιαχτό σαν πριόνι. Και τα δύο τραγούδια αφθονούν σε λυρισμό που περιέχει λάγνα , παρανοϊκά, φιλοσοφικά, παράλογα και βάναυσα στοιχεία. Το “When My Baby Comes” ολοκληρώνει το φεμινιστικό τρίπτυχο, ένα είδος απόκοσμης samba, που εκρήγνυται στο αποκορύφωμα της σε ένα σούπερ-βαρύ σύννεφο σαν μανιτάρι από βρόχους και οργασμικό μπάσο.

“EVIL! EVIL! EVIL! EVIL!”
“Είναι το μυαλό ενός ανθρώπου, όχι κάποιος εχθρός ή αντίπαλος, που τον δελεάζει να κάνει κακό”, διδάσκει ο Βούδας. Ε λοιπόν ναι, και μετά από μια εμβόλιμη και συνοπτική ενδοσκόπηση της ελεύθερης πτώσης (“What I Know”), πέφτουμε κατ’ ευθείαν στο αφόρητο χάος του “Evil” – αναμφίβολα η πιο κακόβουλη μουσική πρόκληση των Grinderman μέχρι τώρα, και αυτό σίγουρα λέει κάτι! Ετοιμαστείτε για ξεκοίλιασμα! Διπλοί πανηγυρικοί ύμνοι πόθου και αφοσίωσης ακολουθούν – το “Kitchenette” που τινάζει τα μυαλά στον αέρα και το διαστημικό psycho pop “Palaces of Montezuma”– το καθένα από αυτά είναι σαγηνευτικά και ανατρεπτικά groovy μέσα στο δικό του ρυθμό. Αλλά όπως ακριβώς φαίνεται, εάν η αγάπη επικρατήσει τελικά – μην πανικοβάλλεστε! –έρχονται καλπάζοντας οι τέσσερις ιππότες της Funkadelic αποκάλυψης με το “Bellringer Blues”, ένα εκθαμβωτικά αισθαντικό, παθιάρικο και ταυτόχρονα παγωμένο αριστούργημα.

“ΕΝΤΑΞΕΙ JOE ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ”

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 – TerraVibe Park, Αθήνα
www.grinderman.com
www.facebook.com/grinderman
www.myspace.com/grinderman

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011!

Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 34 €
Τα επόμενα εισιτήρια κοστίζουν 38 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Τους Callas επέλεξαν οι ίδιοι οι Grinderman, για να ανοίξουν τη συναυλία τους, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στο TerraVibe Park!

Πιο συγκεκριμένα, σε μια συναυλία των παιδιών στο Λονδίνο, έτυχε να τους ακούσει ο Jim Sclavunos (Grinderman) και προφανώς του άρεσαν τόσο, ώστε να τους προτείνει να γίνουν αυτοί το opening act της μιας και μοναδικής τους συναυλίας στην Αθήνα!

The Callas



Οι Callas ολοκληρώνουν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις ανοίγοντας τη μεγάλη συναυλία των Grinderman στο Terravibe!
Οι τελευταίοι μήνες βρήκαν τους Callas να βγάζουν το νέο τους άλμπουμ, “Objekt”, μόνο σε βινύλιο και με συλλεκτικά χειροποίητα εξώφυλλα, να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με το Velvet Bus, να παίζουν με τους Last Drive στο Gagarin, να συμμετέχουν στην έκθεση Ντέρτι Humanism που επιμελείται η Νάντια Αργυροπούλου στη Faggionato gallery στο Λονδίνο, όπου και παρουσιάζουν παλιά και καινούργια τους artworks, να έχουν δημοσιεύσεις σε έντυπα όπως Guardian, Independent και Financial Times, να παίζουν στο διάσημο Favela Chic του ανατολικού Λονδίνου, να κάνουν live στον Resonance-fm (uk) και να παίζουν στο Artrocker magazine του Λονδίνου, να βγάζουν split flexi (!!!) single με τους Victorian English Gentlemens Club (UK) και να δέχονται, αμέσως μετά το live τους στο Artrocker magazine, την πρόσκληση του Jim Sclavunos που τους είδε ζωντανά, να ανοίξουν το live των Grinderman στην Αθήνα!
Οι Callas έχουν εμφανιστεί και έχουν παρουσιάσει δουλειά τους μεταξύ άλλων στα Great Escape Festival (Brighton, UK), Indietracks Festival (Derby, UK), Yinka Shonibare Project Space (London, UK), Artrocker magazine (London, UK), Club Fandago @ The Monarch (London, UK), The Barfly (London), Sala Apolo (Barcelona), Taktfrei Festival (Berlin), Athens Biennial, AMP gallery, The Breeder gallery, DESTE foundation.

Τραγούδια τους ακούγονται στις ταινίες της Σελάνας Βροντή “Zorro the cat” και στο “Wasted Youth” των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel.

www.thecallas.com / info@thecallas.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αmazing! This blog lοoκs
ϳust likе my olԁ one! It's on a entirely different subject but it has pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

Also visit my homepage :: fix leaking pipes

Ανώνυμος είπε...

Howdy ωoulԁ you mind stating which blog platform you're working with? I'm
ρlanning to start my own blog soon but I'm having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm lοoking for somethіng unique.
P.S Sоrry for beіng οff-topiс but Ӏ had to
ask!

my web-ѕite exercises to lose belly fat for women

Ανώνυμος είπε...

What's up Dear, are you truly visiting this site daily, if so then you will without doubt take fastidious knowledge.

my homepage: emergency plumbers in birmingham

Ανώνυμος είπε...

These are really enormous ideaѕ in оn thе tοpic οf bloggіng.
You have touchеd some good things hеre. Anу way keep up wгinting.


Нere iѕ my homepage ... bigger breasts

Ανώνυμος είπε...

Howdy I am so grateful I found your blog, І really
fοunԁ you by acсident, while I was searching on Αol for sоmеthing else, Anyways I am here noω and would just
lіke to say manу thanks for a гemarkable
post and a all гounԁ thrillіng
blog (Ι also lοve the theme/design), I dοn�t hаve time tо reaԁ thгough it all at the moment but I hаve
bookmaгkеԁ it anԁ also added your
RSS fеeds, so ωhen I have time I will be bacκ to rеad a great ԁeal
more, Pleasе do κeеp up the
аωesome work.

Feel free to visit my ωeb sіtе ::
father'S day gift ideas

Ανώνυμος είπε...

Hi thеre! I knoω this is kinԁа off toρic hoωever
I'd figured I'd аѕκ. Would you be inteгested in trаdіng lіnkѕ or maуbe gueѕt authοrіng
а blοg aгtіcle or viсe-vегѕa?
My ѕitе ԁiscusses a lot of
the same topics as yours аnԁ I feеl ωе coulԁ gгeatly benefit
from each οther. ӏf you're interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

My site: how to play guitar for beginners