Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Kokomo - "If Wolves" [2011]

Οι Kokomo είναι μία τετραμελής post rock μπάντα από το Duisburg της Γερμανίας που σχηματίστηκε το 2008 και το όνομα τους το έχουν εμπνευστεί από ένα νησί στο Μaui, Hawai. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής το Matterhorn Bob And The Black Fair CD το 2009, το 12ιντσο Split την ίδια χρονιά και τωρα το νέο τους CD If Wolves.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν σου αρέσουν οι Explosions in the sky, Mogwai, This will destroy you, Godspeed, Maybeshewill, etc., σιγουρα θα αγαπήσεις και τους Kokomo. Τα περισσότερα tracks είναι ορχηστρικά με μόνη εξαίρεση το "Epochs and archives" που έχει ενσωματωμένο ένα πραγματικά εμπνευσμένο απόσπασμα από το ντοκυμαντέρ του Αμερικανού συγγραφέα Richard Buckminster Fuller “Bucky balls” .

Το υπόλοιπο άλπμουμ ακροβατεί ανάμεσα σε στοχαστικές, καλοεκτελεσμένες παραγωγές με ιδιαίτερη δυναμική αλλά και σπουδαίες μελωδίες. Αυτό το αποδεικνύουν τα drums στο "Go, Mordecai", η αλα-Mogwai αργή μελωδία του "Versus Silotron" αλλά και οι επικά δυναμικές συγχορδίες του "Arcade Romania". Αν και μόνο με 6 tracks το αλμπουμ φαντάζει μικρό και σύντομο, αξίζει σίγουρα ακρόασης.

01. Go, Mordecia
02. 91 Meter
03. Versus Silotron
04. Epochs And Archives
05. Arcade Romania
06. Fuchs

http://www.myspace.com/kokomoband/stream

Δεν υπάρχουν σχόλια: