Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

The Men - "Leave Home" [2011]

Οι The Men είναι μία ιδιαίτερα θορυβώδης punk μπάντα από το Brooklyn. Έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής το 12ιντσο “We are The Men” EP 2009, το άλμπουμ “Immaculada” το 2010 και αυτό είναι το δεύτερο προσωπικό τους άλμπουμ.

Το "Leave Home" ξεκινά με κάποια λεπτά απροσδιόριστου θορύβου αλλά στη συνέχεια επικρατούν κιθάρες που κλαίνε αλλά και σείονται ταυτόχρονα σκιαγραφώντας μια ελλειπή τελικά μελωδία. Οι Nick Chiericozzi, Mark Perro και Chris Hansell που απαρτίζουν το γκρουπ πειραματίζονται χρησιμοποιώντας riffs της δεκαετίας του 80 μαζί με ψυχεδελικές αρμονίες. Στα μέσα του άλμπουμ το “L.A.D.O.C.H.” είναι ένα αργό βασανιστικό και απειλητικό track με πολλά drums. Κορυφαία στιγμή του άλμπουμ είναι το "Bataille", που προηγήθηκε της κυκλοφορίας του άλμπουμ σα single στα τέλη του 2010 και γενικά μπήκε στα playlists πολλών punk rock παραγωγών ανά την υφήλιο. Τα υπόλοιπα tracks του άλμπουμ ακούγονται ακόμη πιο βαριά και αφήνουν μια ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση "βρωμιάς".

Συνολικά από τα 8 tracks του "Leave Home" κανένα δε θυμίζει το ομώνυμο άλμπουμ των Ramones αν και παραπέμπουν σε όλα τα είδη των ήχων που ξεκίνησαν να ακούγονται μετά την έκρηξη του punk. Ακούγεται σα να υπάρχουν 3 συνθέτες και 3 ανταγωνιστικά στυλ μουσικής στην μπάντα που εναλλάσσονται συνεχώς. Επίσης, είναι εντυπωσιακό ότι μεγάλο κομμάτι του άλμπουμ είναι ορχηστρικό- με την τριβή να ακούγεται πάντα τόσο έντονα που δε χρειάζεται να ακούσεις ιδιαίτερα τα φωνητικά. Πραγματικά, δεν μπορούμε να προβλέψουμε μέχρι που θα φτάσουν στο μέλλον με αυτό το στυλ- προς το παρόν αρκούμαστε να φοράμε τα μαύρα μας ρούχα και τα Dock Martens και να χορεύουμε μόνοι μας ακούγοντας τους.....

1.If You Leave…
2.Lotus
3.Think
4.L.A.D.O.C.H.
5.()
6.Bataille
7.Shittin’ With The Shah
8.Night Landing

http://wearethemen.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: