Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Sivert Hoyem ( Madrugada ) - "Long Slow Distance" [2011]

Το 4ο studio album από τον τραγουδιστή των Madrugada, Sivert Hoyem έχει τίτλο "Long Slow Distance". Το άλμπουμ, που έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις 16 Σεπτεμβρίου, είναι η πιο πειραματική δουλειά του Sivert Hoyem μέχρι σήμερα.

"Αυτό το άλμπουμ είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική δουλειά από μένα ως άτομο από οτιδήποτε έχω κάνει ποτέ πριν" όπως δηλώνει ο ίδιος.

Το "Long Slow Distance" σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική εξέλιξη του Sivert Hoyem.
Τα τραγούδια του είναι εμπνευσμένα από τη λαϊκή μουσική και Americana. "Αυτή τη φορά ήθελα να χαράξετε μια νέα κατεύθυνση για τον εαυτό μου, και αυτό το άλμπουμ είναι η πιο πειραματική δουλειά που έχω κάνει μέχρι σήμερα", συμπληρώνει ο Hoyem.

Sivert Hoyem και εδώ και πολύ καιρό ο κιθαρίστας του Cato Salsa, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στενά από την αρχή μέχρι το τέλος για το νέο άλμπουμ, έχουν εμπνευστεί από ορισμένες νέες κατευθύνσεις, όπως τα black metal του '90, το βιομηχανικό θόρυβο, krautrock και γαλλική ποπ. Η παρουσία των synths σε σχεδόν όλα τα κομμάτια είναι επίσης κάτι καινούργιο.

Εκτός από την μπάντα του (Cato Salsa, Christer Knutsen, Rune Nikolaisen, Børge Fjordheim), το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης συνεργασίες από τον συμπαραγωγό Bjarne Stensli, Anne Lise Frøkedal (Harrys Gym) και Ådne Meisfjord (120 Days).
Δηλαδή ένα καθαρά Νοβηργικό άλμπουμ αλλά και με μια συνεργασία με τον Renate Knaup από το θρυλικό γερμανικό ροκ συγκρότημα Amon Düül II.



Tracklist

01. Under Administration
02. Long Slow Distance
03. Give It A Whirl
04. Warm Inside
05. Animal Child
06. Trouble
07. Red On Maroon
08. Blown Away
09. Emotions
10. Father´s Day
11. Innovations

http://siverthoyem.com/

http://www.myspace.com/siverthoyemandthevolunteers

Δεν υπάρχουν σχόλια: