Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ceremony - "Rocket fire" [2010]


Οι Ceremony είναι μία post-punk/shoegaze μπάντα από το Fredericksburg της Virginia και σχηματίστηκαν από δύο τέως μέλη των Skywave. Μετά τη διάλυση των Skywave, ο μπασίστας Oliver Akerman έφτιαξε τους "A Place to Bury Strangers" και οι δύο εναπομείναντες Paul Baker και John Fedowitz έφτιαξαν τους Ceremony. Έχοντας όλες τις εκφάνσεις της shoegaze, οι Ceremony μπορούν να ισχυρίζονται ότι αντιπροσωπεύουν το είδος επάξια. Μαζεύοντας τα απομεινάρια των Skywave, το κιθαριστικό ντουέτο παράγει ένα θορυβώδη ήχο σε συνδυασμό με lo-fi drum machines και τη σκοτεινή φωνή του Baker.
Αν και κάθε track μπορεί να σταθεί από μόνο του, ο πραγματικά αδιαπέραστος ήχος της κιθάρας επικρατεί σε όλο το άλμπουμ συνολικά. Κάθε track περιβάλλεται με ένα πέπλο απίστευτα καθαρτικού ήχου και θορύβου ταυτόχρονα. Οι Ceremony πραγματικά είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν. Κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ τα "Stars Fall", "Silhouette", "Never Make You Cry", "Leave Alone" και "Regret".
Το "Rocket Fire" είναι ένα απλό σχετικά άλμπουμ που περιβάλλεται από στρώματα θορύβου αλλά είναι πραγματικά αναζωογονητικό. Είναι εύκολο στο άκουσμα, όμορφο αλλά και με συνεκτική δομή. Είναι σα να ακούς τους Jesus and Mary Chain όπως θα ακούγονταν σήμερα ή κάποια παραγωγή της Factory Records από τις αρχές της δεκαετίας του 80.
01. Stars Fall
02. Never Make You Cry
03. Breaking Up
04. For Her Smile
05. Marianne
06. Silhouette
07. Don't Leave Me Behind
08. Someday
09. It's Too Late
10. Regret
11. Leave Alone
12. Walk Away

Δεν υπάρχουν σχόλια: