Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

The Ex @ Μύλος Θεσσαλονίκη 22 Οκτωβρίου 2011 (review)






Και γαμώ τις συναυλίες. Φοβερή ενέργεια από τους Ολλανδούς The Ex και απίστευτη δύναμη από πενηντάρηδες και βάλε που μετέτρεψαν την βραδιά σε ένα απίστευτο rock nroll πάρτυ.

Support ήταν οι δικοί μας Mirror Mine μια πολύ καλή Ελληνική μπάντα με καθαρές επιρροές από Nick Cave, άνοιξαν με τον καλύτερο τρόπο την βραδιά. Οι The Ex παίξανε περίπου μιάμιση ώρα, με 2 encore, με τον κόσμο να γουστάρει απίστευτα αφού τα δώσανε όλα και νομίζω ότι φύγαμε όλοι ικανοποιημένοι και με την σκέψη ότι είδαμε ίσως ένα από τα καλύτερα live της χρονιάς.

Το “Catch My Shoe” είναι το ολοκαίνουργιο album τους, που κυκλοφόρησαν το Σεπτέμβριο του 2010 από την δική τους εταιρία, την Ex Records, με τον καινούργιο τους τραγουδιστή, Arnold de Boer και με παραγωγό τον Steve Albini και σε αυτό λογικά επικέντρωσαν και το play list της βραδιάς. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς το "Hidegen fújnak a szelek" ένα παραδοσιακό Ουγγρικό τραγούδι όπου έγινε χαμός... "

Σοκαριστικές ήταν οι σκουριασμένες στην κυριολεξία κιθάρες του Terrie Hessels (guitar, baritone guitar). Πολύ καλός και χαβαλές ο Arnold de Boer (vocals, guitar, sampler), σοβαρός ο Andy Moor ( guitar, baritone guitar) και συμπαθητική και για μένα φοβερή ντράμερ (και όχι μόνο) η Katherina Bornefeld (drums, vocals)

http://youtu.be/0k17RSzxTvM