Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Jack and the Bearded Fishermen - "Places to hide" [2011]

Οι Jack and the Bearded Fishermen είναι μία sludge rock μπάντα από τη Λυόν της Γαλλίας και σχηματίστηκαν το 2005.
Επανέρχονται φέτος με το "Places to Hide" παγιώνοντας ένα πλέον δικό τους στυλ. Η μουσική ακούγεται χαοτική και λιτή, ο τόνος των οργάνων ακούγεται τραχύς και κυριαρχεί έναντι όλων πέρα των drums, που βαράνε ανελέητα και καθαρά, ξεχωρίζοντας ανάμεσα στα άλλα όργανα στο άλμπουμ. Τα φωνητικά είναι πιο ήπια από ότι θα ανέμενε κανείς αλλά ακούγονται σαν κραυγές ή φωνές μέσα από ένα πηγάδι εξαιτίας της έντονης παραμόρφωσης της περιρρέουσας μουσικής.

Το άλμπουμ μπαίνει με το "Scenario" με τα φωνητικά να βρηχώνται αλλά να δένουν ιδανικά με τη μουσική και ακολουθεί το "Roam Until the End” με τις κιθάρες να θυμίζουν έντονα Queens of the Stone Age. Από την άλλη, υπάρχουν tracks όπως το "Between Ghosts" με πιο καθαρό ψυχεδελικό στυλ με τα synths στο φόντο και τις κιθάρες σε ωραίες συγχορδίες ή όπως το "Hands Up Old Man" με τις συνήθεις συγχορδίες αλλά με πιο γρήγορο ρυθμό που μοιάζει πιο πολύ σε ένα rock track. Ο μουσικός τόνος είναι διαφορετικός και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μιας και ακούγονται εξαιρετικά riffs όχι απλά σε doom και droned ρυθμούς. Το άλμπουμ κλείνει με το ομώνυμο "Places to Hide” που επαναλαμβάνει τον εαυτό του ξανά και ξανά αλλά προς το τέλος του ο ήχος γίνεται απότομα βρώμικος και με παραμορφώσεις προσθέττοντας μία πιο "ωμή" αίσθηση στη μουσική.

Το "Places to Hide” είναι τελικά ένα άλμπουμ που μπορεί να προκαλέσει στους ακροατές του μία σχέση αγάπης- μίσους. Απο τη μία είναι άγριο, με πολλά sludge μέρη που κάνουν τον ήχο να ακούγεται ενδιαφέρων και από την άλλη επαναλμβανόμενο. Υπάρχουν όμως και πολλά πολυσύνθετα ορχηστρικά tracks πιο progressive και δύσκολα στην ακρόαση. Οι φίλοι του sludge και του stoner rock βρίσκουν σίγουρα το άλμπουμ ελκυστικό αλλά την ίδια στιγμή οι Jack διαμορφώνουν το δικό τους στυλ που ακουμπά τελικά πολλά είδη μουσικής κάνοντας τους πραγματικά πολυσυλλεκτικούς και διευρύνοντας το κοινό τους.

1.Scenario 04:01
2.Roam until the end 04:07
3.Closed 04:57
4.Beginner 03:50
5.DF code 04:24
6.Between the ghosts 04:58
7.Invisible song 03:43
8.42 minutes later 03:26
9.Hands up, old man 03:16
10.Places to hide 05:42

http://www.youtube.com/watch?v=iezj10IH01o

http://www.myspace.com/jackandthebeardedfishermen


Jack and the Bearded Fishermen - DF Code (Mighty Worms Strike #4) by mightyworm

Δεν υπάρχουν σχόλια: