Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Julie’s Haircut - "Our Secret Ceremony" [2009]


Οι Julies Haircut αποτελούνται από 6 μουσικούς της περιοχής της Εμίλια, στην βόριο-κεντρική Ιταλία. Αναφερόμαστε στους Nicola Caleffi, Luca Giovanardi, Roberto Morselli, Andrea Rovacchi, Andrea Scarfone, Laura Storchi (plus τον Fabbio Vecchi). Σχηματίσθηκαν το 1994 και το πρώτο άλμπουμ τους “Fever in the funk house” βγήκε το 1999. Το 2001 κυκλοφορούν το “Stars never looked so bright”, το 2003 το “Adult situations”, το 2006 το “After dark, my sweet το 2009 το “Our Secret Ceremon”, και στο φετινό τους δεκάιντσο διασκευάζουν Alejandro Jodorowsky και Nino Rota.

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται ως ένα περίεργο μίγμα garage rock, psychedelic noise, melodic pop, indie-rock.

Το “Our Secret Ceremony” αρχίζει με το Sleepwalker ένα ποπ χορευτικό κομμάτι γεμάτο drum machine, synth και groovey μπάσο, που ανεβάζει την διάθεση με το καλήμερα. Το The Shadow, Our Home συνεχίζει σε pop-rock ρυθμούς, αλλά με μια 80ς ματιά, μας καλεί να κάνουμε μια βόλτα στις σκιές και να τις κάνουμε σπίτι μας. Το The Stain είναι ένα κλειστοφοβικό ελεκτρό-ροκ τραγούδι. Το The Devil In Kate Moss είναι ίσως η καλύτερη στιγμή του άλμπουμ και οι Julie’s Haircut δείχνουν όλα τους τα όπλα. Αποτέλεσε το πρώτο single του άλμπουμ και έχει ένα υπέροχο video clip. Βεβαία το τραγούδι δεν αναφέρετε στην Kate Moss αλλά στο cult porno film The Devil In Miss Jones! Το The Dead Will Walk The Earth φλερτάρει με την σκηνή του shoegaze. Ενώ με το 12λέπτο Origins μοιάζει γραμμένο για να συνοδέψει απαγγελία Βοκκακίου και Δάντη (εξαιρετικό φινάλε). Το Instrumental Mean Affair βουτάει στα βαθιά νερά της acid jazz-funky με έντονα στοιχεία ψυχεδέλειας και ροκ. Τα Mountain Tea Traders και Let The Oracle Speak κλείνουν το μέρος των Κηρυγμάτων (Sermons) δείχνοντας ότι και οι Julie’s Haircut είναι εν μέρη παιδιά των Radiohead.

Τα Λειτουργικά (Liturgy) ανοίγουν με το La Macchina Universale και κλείνουν με το They Came To Me, τα μοναδικά κομμάτια που περιέχουν στοίχους σε αυτό το 2ο μέρος. Τα υπόλοιπα κομμάτια (The Devil In Kate Moss Part II: Exorcism, Hidden Channels Of The Mind, Breakfast With The Lobster και Ceremony) είναι Instrumental. Γενικά το δεύτερο αυτό μέρος είναι πιο κλειστό, πιο πειραματικό, πιο ακατέργαστο και πιο δυσκολοπρόσιτο. Μοιάζει με ένα φανταστικό ταξίδι στην ψυχεδέλεια των Julie’s Haircut.

Ένα μικρό διαμαντάκι από την γειτονική Ιταλία.

Tracklist:

"Sermons"

1. Sleepwalker

2. The Shadow, Our Home

3. The Stain

4. The Devil In Kate Moss

5. The Dead Will Walk The Earth

6. Origins

7. Mean Affair

8. Mountain Tea Traders

9. Let The Oracle Speak

"Liturgy"

1. La Macchina Universale

2. The Devil In Kate Moss Part II: Exorcism

3. Hidden Channels Of The Mind

4. Breakfast With The Lobster

5. Ceremony

6. They Came To Me

www.julieshaircut.com

www.myspace.com/julieshaircut

Δεν υπάρχουν σχόλια: