Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Alberta Cross – "The Rolling Thunder" [EP] (2011)

Οι Alberta Cross (αγγλικής καταγωγής συγκρότημα που σχηματίστηκαν από τον Petter Ericson Stakee (φωνητικά, κιθάρα) και τον Terry Wolfers (μπάσο) το 2005 αλλά ζουν στο Brooklyn) την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησαν το Rolling Thunder EP, ένα δίσκο με 5 τραγούδια από την επόμενη κυκλοφορία του άλμπουμ τους που αναμένεται το 2012. 2.000 αντίτυπα του EP είναι διαθέσιμα για αγορά μόνο στις συναυλίες των Alberta Cross, και μέσω της ιστοσελίδας της μπάντας.
Το σύνολο των τραγουδιών του ΕP χαρακτηρίζουν οι δυναμικές rock κιθάρες με blues και folk επιρροές, η τρεμάμενη, παθιασμένη φωνή του Petter και τα ρεφρέν που «κολλάνε» στο μυαλό.

«Είμαι βυθισμένος στις μουσικές του Nick Cave, του Leonard Cohen, και στα πιο σκοτεινά τραγούδια των Depeche Mode όσο γράφουμε το επόμενο άλμπουμ», διηγείται ο τραγουδιστής του γκρουπ.

Η πρώτη μουσική τους απόπειρα το “Broken Side of Time” το 2005 έλαβε θερμές κριτικές κι αναγνωρίστηκαν οι επιρροές τους από τους Neil Young, The Band, Kings Of Leon, Band Of Horses και τους My Morning Jacket.


Tracklist

01. Money For The Weekend
02. Ramblin’ Home
03. Wait
04. Driving With Myself
05. Rolling Thunder


The Rolling Thunder EP by Alberta Cross

Δεν υπάρχουν σχόλια: