Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Όλες οι τελευταίες λεπτομέρειες για το live των Grinderman

Το side project του Nick Cave μαζί με τους παλιότερους και στενότερους φίλους του από τους Bad Seeds, Warren Ellis, Martyn Casey και Jim Sclavunos.
Άγριο, πρωτόγνωρο, ωμό, ακατέργαστο rock.
Η παρέα δημιούργησε τους Grinderman για να “δραπετεύσει από τα δεσμά των Bad Seeds”, και ο ήχος τους ακούγεται περισσότερο σαν συνέχεια της post punk περιόδου των Birthday Party. Κυκλοφόρησαν το 2007 το πρώτο τους album με τίτλο το όνομα τους και το 2010 το δεύτερο studio album τους Grinderman 2.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 – TerraVibe Park, Αθήνα


“ΕΝΑ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ SUPER ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ALI McGRAW ΚΑΙ ΤΟΥ STEVE McQUEEN”
Το 2007, τα τέσσερα μέλη των Grinderman έβγαλαν το πρώτο album τους με τίτλο το όνομα τους. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2010, το έπος των Grinderman συνεχίζεται με την κυκλοφορία του Grinderman 2, του ολοκαίνουργιο studio album τους από την εταιρία Mute.
Το πρώτο πράγμα που σου κάνει εντύπωση στο Grinderman 2 είναι ότι ποτέ ξανά δεν έχεις ακούσει κάτι παρόμοιο. Ποτέ. Το ντεμπούτο album έκανε τη δουλειά του. Καθόρισε το συγκρότημα. Ανέδειξε καθαρά την αντίθεση με τον Nick Cave & The Bad Seeds. Ο Nick, ο Warren, ο Martyn και ο Jim βρήκαν έναν ευδιάκριτα διαφορετικό τρόπο για να συνεργαστούν. Ξεφορτώθηκαν όλες τις μουσικές τους αποσκευές, απαρνήθηκαν τη συμβατική σοφία και τέσταραν τις προκαταλήψεις για το ποιοι ήταν σαν μουσικοί. Στην πορεία, θρυμμάτισαν την ιερή κληρονομιά των Bad Seeds με ένα μπαστούνι του baseball.

“ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ! Ο ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΣ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ!”
Το καινούργιο τους album, Grinderman 2 συνδυάζει την οργανωμένη εφευρετικότητα των ζωντανών τους εμφανίσεων και την ασυγκράτητη ελευθερία των αυτοσχεδιασμών στο studio. Αλλά αυτοί οι τύποι κάτι ξέρουν σε σχέση με την τέχνη του να γράφεις τραγούδια. Το Grinderman 2 φέρει την σφραγίδα του παράφορου προκάτοχου του, με τη δομή του να είναι πιο χαλαρή, την εμβέλεια του πιο εκτεταμένη, και λαμπρά χαμένο στο δικό του παραλήρημα θορύβου και ρυθμού.

“ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ”
Παρ’ όλο που το 2009 ήταν μια εξαιρετικά πολυάσχολη χρονιά για όλα τα μέλη των Grinderman η υλοποίηση του Grinderman 2 διήρκησε αρκετούς μήνες . Παρά τις εξωτερικές καθυστερήσεις, όποτε οι Grinderman κατόρθωναν να μαζευτούν στο στούντιο, δούλευαν πάνω στον - τώρα πια -θρυλικό ρυθμό τους. Η διαπροσωπική τους χημεία και το επαγγελματικό τους ήθος είναι υποδειγματικά. Απολαμβάνουν το να παίζουν μαζί, και απλά σηκώνουν τα μανίκια και προχωρούν με έναν δεμένο αν και παράδοξο τρόπο.
Η αρχική διαδικασία της ηχογράφησης, του αυτοσχεδιασμού, και της προσπάθειας να γίνουν όλα με τη μία, ήταν ακριβώς η ίδια με αυτήν του πρώτου δίσκου. Πάνω από είκοσι ώρες ακατέργαστα αυθόρμητης μουσικής καταγράφηκε στην αρχική πενθήμερη περίοδο εγγραφής των τραγουδιών. Οι Grinderman φίλτραραν τα αποτελέσματα, τα ξεκαθάρισαν μέσω των demo, και τα ενσάρκωσαν σε τραγούδια. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι αυτό: αν ο Nick έχει έμπνευση ώστε να κολλήσει μερικούς στίχους πάνω σε ένα ρυθμό, ή σε ένα σετ από έγχορδα, ή ακόμα και σε ένα εφήμερο ξέσπασμα ήχων, χωρίς να έχει σημασία πόσο τραχύ ή απέραντο και αν είναι αυτό, τότε το τραγούδι έχει μέλλον και μπορεί να προχωρήσει μπροστά.
Τελικώς, όταν όλα τα στάδια προετοιμασίας είχαν ολοκληρωθεί, οι ηχογραφήσεις και η παραγωγή των τραγουδιών ξεκίνησαν. Τότε έρχεται η ώρα για τον παραγωγό των Grinderman, Nick Launay, έναν άνθρωπο με άπειρη υπομονή και ενθουσιασμό. Και ιδού το μουσικό έργο, το Grinderman 2 που είναι ένα ανήσυχα, φιλόδοξο δημιούργημα.

“ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ?”
Μια δουλειά με θεσπέσιο και τολμηρό ήχο, τα τραγούδια του Grinderman 2 είναι διαποτισμένα από μια ατμοσφαιρική και υπερφυσική άκαμπτη μοχθηρία. Το Grinderman 2 είναι ένα album με ιδέα που ψάχνει μια ιδέα. Μια πανοπλία ανακατώματος θεϊκών και βέβηλων μορφών μέσω των στίχων. Μυθικά πλάσματα με ανιαρή προσωπικότητα που υποδύονται τρομερά και διεστραμμένα δράματα μέσω μεταφυσικών, αιματοβαμμένων πεδίων μάχης.
Μια συνοπτική και ονειροπόλα αφήγηση – έπειτα οι εκρήξεις του album ξεσπούν με άγρια χτυπήματα και ουρλιαχτά. Το πρώτο τραγούδι του album “Mickey Mouse & the Goodbye Man” πιάνει το γάντι από το προηγούμενο album των Grinderman και με θράσος το πετάει κάτω. Ο βρυχώμενος ρόκερ ξετυλίγει με έναν ανελέητο ρυθμό την τραγελαφική ιστορία ενός ζευγαριού παρασιτικών αδερφών. Ποιος είναι ο πιο ερωτεύσιμος? Ποιος είναι ο πιο αποκρουστικός? Ποιος αντιπροσωπεύει το απόλυτο κακό? Ποιος νοιάζεται? Από εδώ εκπορεύεται ο τρόμος – η απομόνωση και ο φθόνος – που είναι τραγικά εκτεθειμένα.

“ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ”
O Muhammad διδάσκει, “Οι γυναίκες είναι το άλλο μισό των αντρών”. Ναι, είναι πράγματι! Και είναι αυτό το ανεξιχνίαστο “άλλο” με το οποίο τα επόμενα τρία τραγούδια “Worm Tamer”, “Heathen Child” και “ When My Baby Comes” έρχονται σε σειρά. Κανένας δεν νιώθει τις γυναίκες όπως ο Cave και δεν υπάρχει τίποτα άλλο σαν το “Worm Tamer” – ένας ακρωτηριασμός αλλόκοτων θορύβων που αντέχει πάνω από το μανιακό μπάσο και τα τούρμπο-ντράμς; το “Heathen Child” κόβει ένα βαθύ σαγηνευτικό ρυθμό σε ένα διαστρεβλωμένο ουρλιαχτό σαν πριόνι. Και τα δύο τραγούδια αφθονούν σε λυρισμό που περιέχει λάγνα , παρανοϊκά, φιλοσοφικά, παράλογα και βάναυσα στοιχεία. Το “When My Baby Comes” ολοκληρώνει το φεμινιστικό τρίπτυχο, ένα είδος απόκοσμης samba, που εκρήγνυται στο αποκορύφωμα της σε ένα σούπερ-βαρύ σύννεφο σαν μανιτάρι από βρόχους και οργασμικό μπάσο.

“EVIL! EVIL! EVIL! EVIL!”
“Είναι το μυαλό ενός ανθρώπου, όχι κάποιος εχθρός ή αντίπαλος, που τον δελεάζει να κάνει κακό”, διδάσκει ο Βούδας. Ε λοιπόν ναι, και μετά από μια εμβόλιμη και συνοπτική ενδοσκόπηση της ελεύθερης πτώσης (“What I Know”), πέφτουμε κατ’ ευθείαν στο αφόρητο χάος του “Evil” – αναμφίβολα η πιο κακόβουλη μουσική πρόκληση των Grinderman μέχρι τώρα, και αυτό σίγουρα λέει κάτι! Ετοιμαστείτε για ξεκοίλιασμα! Διπλοί πανηγυρικοί ύμνοι πόθου και αφοσίωσης ακολουθούν – το “Kitchenette” που τινάζει τα μυαλά στον αέρα και το διαστημικό psycho pop “Palaces of Montezuma”– το καθένα από αυτά είναι σαγηνευτικά και ανατρεπτικά groovy μέσα στο δικό του ρυθμό. Αλλά όπως ακριβώς φαίνεται, εάν η αγάπη επικρατήσει τελικά – μην πανικοβάλλεστε! –έρχονται καλπάζοντας οι τέσσερις ιππότες της Funkadelic αποκάλυψης με το “Bellringer Blues”, ένα εκθαμβωτικά αισθαντικό, παθιάρικο και ταυτόχρονα παγωμένο αριστούργημα.

“ΕΝΤΑΞΕΙ JOE ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ”

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 – TerraVibe Park, Αθήνα
www.grinderman.com
www.facebook.com/grinderman
www.myspace.com/grinderman

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011!

Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 34 €
Τα επόμενα εισιτήρια κοστίζουν 38 €

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

TICKET HOUSE

Αθήνα
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), Τηλ.: 210 3608 366

Θεσσαλονίκη
Μητροπόλεως 102, Τηλ.: 2310 264 880
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Τους Callas επέλεξαν οι ίδιοι οι Grinderman, για να ανοίξουν τη συναυλία τους, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στο TerraVibe Park!

Πιο συγκεκριμένα, σε μια συναυλία των παιδιών στο Λονδίνο, έτυχε να τους ακούσει ο Jim Sclavunos (Grinderman) και προφανώς του άρεσαν τόσο, ώστε να τους προτείνει να γίνουν αυτοί το opening act της μιας και μοναδικής τους συναυλίας στην Αθήνα!

The Callas



Οι Callas ολοκληρώνουν τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις ανοίγοντας τη μεγάλη συναυλία των Grinderman στο Terravibe!
Οι τελευταίοι μήνες βρήκαν τους Callas να βγάζουν το νέο τους άλμπουμ, “Objekt”, μόνο σε βινύλιο και με συλλεκτικά χειροποίητα εξώφυλλα, να ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα με το Velvet Bus, να παίζουν με τους Last Drive στο Gagarin, να συμμετέχουν στην έκθεση Ντέρτι Humanism που επιμελείται η Νάντια Αργυροπούλου στη Faggionato gallery στο Λονδίνο, όπου και παρουσιάζουν παλιά και καινούργια τους artworks, να έχουν δημοσιεύσεις σε έντυπα όπως Guardian, Independent και Financial Times, να παίζουν στο διάσημο Favela Chic του ανατολικού Λονδίνου, να κάνουν live στον Resonance-fm (uk) και να παίζουν στο Artrocker magazine του Λονδίνου, να βγάζουν split flexi (!!!) single με τους Victorian English Gentlemens Club (UK) και να δέχονται, αμέσως μετά το live τους στο Artrocker magazine, την πρόσκληση του Jim Sclavunos που τους είδε ζωντανά, να ανοίξουν το live των Grinderman στην Αθήνα!
Οι Callas έχουν εμφανιστεί και έχουν παρουσιάσει δουλειά τους μεταξύ άλλων στα Great Escape Festival (Brighton, UK), Indietracks Festival (Derby, UK), Yinka Shonibare Project Space (London, UK), Artrocker magazine (London, UK), Club Fandago @ The Monarch (London, UK), The Barfly (London), Sala Apolo (Barcelona), Taktfrei Festival (Berlin), Athens Biennial, AMP gallery, The Breeder gallery, DESTE foundation.

Τραγούδια τους ακούγονται στις ταινίες της Σελάνας Βροντή “Zorro the cat” και στο “Wasted Youth” των Αργύρη Παπαδημητρόπουλου και Jan Vogel.

www.thecallas.com / info@thecallas.com

Radiohead - "Staircase" (live From the Basement) new song

Τα καλύτερα τραγούδια για τον μήνα Ιούνιο 2011


Τα καλύτερα τραγούδια που ακούσαμε τον μήνα Ιούνιο 2011 είναι:

1. The Veils – The Wishbone”

2. Kitchie kitchie kie me o – “Next”

3. Leftover Cuties – “Everything I Got”

4. The Exploding Boy – “Dark City

5. Dead Sons – “Junk Room”

Επίσης πολύ καλά singles:

6. Okkervil River – “Rider “

7. The Blue Seeds – “A World Left Behind”

8. Tape The Radio – “A Desert Track”

9. The Diamond Center – “20Twin”

10. Beirut – “New Harlem

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Manicure - "Grow Up" [2011]

Είναι μια εξαιρετική μπάντα από την Μόσχα (από αυτές που τραγουδούν στα αγγλικά – όπως οι Motorama κα οι Human Tetris) που έφερε την αναβίωση του post-punk. Λέγεται Manicure, και μέλη του γκρουπ είναι δύο κορίτσια και δύο αγόρια. Η μπάντα παίζει με καυστικό τρόπο, δυναμικά, με ζοφερές αποχρώσεις - τα πάντα είναι σύμφωνα με τους κανόνες του πριν από είκοσι χρόνια post-punk. Υπάρχει σε αυτούς τους ανθρώπους ευχάριστα κατανοητός κυνισμός και θρασύτητα και κερδίζει αναμφισβήτητα όλες τις καρδιές.
Τυπικά βρετανικό post-punk, αλλά με την ίδια μανιακή καταθλιπτική ιστορία.

Το άλμπουμ μπορείτε να το κατεβάσετε από το site τους:

Tracklist:

1. Repetition
2. Lights Are On
3. Gust Of Wind
4. Bored To Death
5. Grow Up
6. The Dream
7. Rave
8. Winter
9. Moonshine
10. Korgsong (Till My Heart Beats)
11.
Through The Night


The Backhanded Compliments - "The Backhanded Compliments - EP"

Ακούγοντας τις προάλλες ένα εξαιρετικό single το Dead Sons - Junk Room και ψάχνοντας γι’ αυτούς καταλήξαμε σε ένα υπέροχο ΕΡ που μάλλον άξιζε μεγαλύτερης προσοχής. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…..

Στις 28 Μαρτίου του 2008 διαλύθηκε ένα πολύ καλό συγκρότημα από το Σέφιλντ της Αγγλίας, οι Milburn. Τα μέλη των Milburn, Thomas Rowley (είναι και μέλος των Reverend and the Makers), Joe Green μαζί με τον Ryan Sellars δημιούργησαν τους The Backhanded Compliments οι οποίοι μετά από κάποια demos κυκλοφόρησαν ένα ΕΡ. Η μουσική τους παραπέμπει στους Arctic Monkeys και βέβαια στους Milburn.

Όλως περιέργως οι The Backhanded Compliments αποφάσισαν φέτος να αλλάξουν το όνομά τους σε Dead Sons χωρίς να αλλάξουν την μουσική που παίζουν.
Αξίζει να το ακούσετε.

Tracklisting:

1. Down By The Riverbank
2. The Sound Of Goodbye
3. Reminder
4. Lonely Tormentor


Sons & Daughters - "Mirror Mirror" [2011]


Τρίτο album (τέταρτο αν υπολογίζετε και το mini "love the cup") για το κουαρτέτο από την Γλασκώβη της Σκωτίας με τίτλο Mirror Mirror και όσο το έχουμε ακούσει μας αρέσει αρκετά.

Η νέα δουλειά των Sons and Daughters είναι αρκετά πιο σκοτεινή και απογυμνωμένη, μια και το συγκρότημα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μέχρι 16 tracks στην ηχογράφηση. Επίσης είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούν και ηλεκτρονικούς ήχους, με τον γνωστό μας από τους Depeche Mode (και όχι μόνο) Gareth Jones να αναλαμβάνει την μίξη του δίσκου...

Πρώτο single είναι το Breaking Fun. Το album είναι στα μαγαζιά από τις 12 Ιουλίου 2011 από την Domino.


Tracklisting:

1. Silver Spell
2. The Model
3. Breaking Fun
4. Orion
5. Don't Look Now
6. Ink Free
7. Rose Red
8. Axed Actor
9. Bee Song
10. The Beach


Πηγή: postwave.gr

Black Lips - "Arabia Mountain" [2011]


Οι Black Lips με την έκτη δημιουργία τους ονόματι "Arabia Mountain" σου βγάζουν μια αγριάδα, μια "βρωμιά", ατελείωτο κέφι και ατίθαση διάθεση.
Το "Arabia Mountain" αποκαλύπτει το ύφος του άμεσα από το artwork. "Flower-Punk" ονομάζουν οι ίδιοι το χαρούμενα-ψυχεδελικό punk που παίζουν και πέφτουν ακριβώς μέσα. Πιασιάρικα και μικρά σε διάρκεια tracks ξεκινάνε και τελειώνουν σε ένα μουσικό όργιο που μας παρουσιάζεται μεθυσμένο, χαρούμενο και πολύχρωμο. Το σύνολο "ρέει", και τα 16 κομμάτια συνολικής διάρκειας 40 περίπου λεπτών, τερματίζουν πριν καν αρχίσουν με αποτέλεσμα να γουστάρεις και επόμενη γύρα. Θυμίζει περσινή φάση με τους απολαυστικότατους Harlem. Το surf rock ξεσκεπάζει την άγρια ομορφιά του και ο παραγωγός Mark Ronson δείχνει να προσαρμόζεται εύκολα στις διαθέσεις των Black Lips και όχι το αντίθετο. Απολαύστε υπεύθυνα...

Tracklist:

01. Family Tree
02. Modern Art
03. Spidey's Curse
04. Mad Dog
05. Mr. Driver
06. Bicentennial Man
07. Go Out And Get It
08. Raw Meat
09. Bone Marrow
10. The Lie
11. Time
12. Dumpster Dive
13. New DIrection
14. Noc-a-homa
15. Don't Mess My Baby
16. You Keep On Running


stefanosb.blogspot.com

Kitchie Kitchie Ki Me O - "Kitchie Kitchie Ki Me O" [2011]


Οι Kitchie Kitchie Ki-Me-O είναι μια νέα νορβηγική dream team που αποτελείται από μέλη που προέρχονται από συγκροτήματα όπως οι Madrugada, My Midnight Creeps και Richochets πριν τον θάνατο του Buras-με άλλα λόγια, μπάντες που έχουν αντιπροσωπεύσει το καλύτερο που το νορβηγικό ροκ είχε να προσφέρει τα τελευταία δέκα-δεκαπέντε χρόνια. Μουσικά, παίρνουν στοιχεία από τα παραπάνω συγκροτήματα και βάζουν περισσότερο groove, μυστικισμό, αφρικάνικο μπλουζ και ευρωπαϊκή soul.
Ο δίσκος είναι δυναμικός, είναι κυκλοθυμικός, είναι πολύ πιασάρικος.

Πρώτο single του δίσκου το Next. Δυνατά κομμάτια επίσης τα Forgotten, Everything Burns, After Party Killer.

Tracklist

01. Next
02. Forgotten
03. Hey Honey
04. Everything Burns
05. It Must Be Real
06. I’ve Been Waiting For You (Night And Day)
07. After Party Killer
08. Let It Slide
09. Five Seconds To
Midnight
10. One Day (Bonus)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

My playlist songs June 2011


My playlist songs June 2011

1. Peter Murphy – “Velocity Bird’

2. Arcade Fire – “Culture War”

3. Hhymn – “Behind The Sun”

4. Waylayers – “Big Machines”

5. Young Knives – “Human Again”

6. Sunshine – “Today (Is Not The Day)”

7. I'm From Barcelona – “Always Spring”

8. Fucked Up – “The Other Shoe”

9. Exlovers – “Blowing Kisses”

10. Elevator Music – “We'll Be Lovers Soon”

11. Edelweiss – “Icarus”

12. Dutch Uncles – “Cadenza”

13. Centro-matic – “Against The Line”

14. Ema – “Milkman”

15. Fonda – “A Love That Won't Let You Go”

Οι Subways ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το τρίτο studio άλμπουμ τους στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι Subways ανακοίνωσαν ότι θα κυκλοφορήσουν το τρίτο studio άλμπουμ τους στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το νέο άλμπουμ θα λέγεται "Money And Celebrity".
Την παραγωγή του άλμπουμ έχει αναλάβει ο Stephen Street (Blur/The Smiths) και οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Λονδίνο. Η μπάντα ήδη κυκλοφόρησε Online ένα τραγούδι το οποίο μπορούν οι fans να κατεβάσουν δωρεάν.

Πρόκειται για το "It's A Party",το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω του thesubways.net.Ένα ακόμα single θα προηγηθεί της κυκλοφορίας και θα βγει στην αγορά στις αρχές Σεπτεμβρίου.



Κατεβάστε δωρεάν κομμάτι από τους Dead Sons

Φοβερό κομμάτι από τους Dead Sons, καινούριο συγκρότημα........
Free Download από το site τους:

http://www.deadsons.tv/home.html

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Έρχονται οι The Mission τον Οκτώβριο στην Ελλάδα!

Έχουν ξανάρθει αρκετές φορές μεν, αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτή τη φορά η συναυλία γίνεται στα πλαίσια της 25ης επετείου του συγκροτήματος, όπου θα δούμε τους Mission με τα 3/4 του original line-up (Wayne Hussey, Simon Hinkler, Craig Adams) σε ένα best-of show για να το γιορτάσουν μαζί με τους οπαδούς τους. Η συναυλία της Αθήνας ανακοινώθηκε στο official site τους και θα γίνει το ερχόμενο Φθινόπωρο, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 στο Fuzz club...

Η Προπώληση ξεκίνησε ήδη στο Ticket Arena : 25 Ευρώ Προπώληση, 30 στο Ταμείο. Στις επετειακές συναυλίες των Mission στο Λονδίνο έχουν special guests τους Fields Of The Nephilim ή τους Gene Loves Jezebel, αλλά εδώ κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο, ειδικά για τους πρώτους. Περισσότερα σύντομα.


Centro-matic - "Candidate Waltz" [2011]


Έχοντας λυγίσει μετά από 20 album σε 14 χρόνια με συγκροτήματα όπως οι Centro-Matic και οι South San Gabriel, καθώς και με το πραγματικό όνομά του, ο Will Johnson από το Denton, του Τέξας μερικές φορές φαίνεται να επισκιάζεται από τις πληθωρικές δουλειές του. Με όποια μαθηματικά, όμως, το Candidate Waltz είναι ένα στερεό αποτέλεσμα, ​​επιδεικνύοντας το mid-tempo ρυθμό του και την εξυπνάδα του Johnson. Το "Only in My Double Mind," ωστόσο, είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει.

Κάποτε ήταν, και μπορεί να είναι και πάλι, γεγονός ότι οι δίσκοι των Centro-matic ήταν να τους ακούς οδηγώντας πολύ αργά τη νύχτα στην κατάμαυρη λήθη, ήταν τα soundtracks για απόδραση. Οι ατμοσφαιρικοί ύμνοι παραμένουν στο άλμπουμ, αλλά έχουν υπερφορτωθεί.

http://www.myspace.com/centromatic

Tracklist:

01 - Against The Line
02 - All The Talkers
03 - Iso-Residue
04 - Estimate X 3
05 - Only In My Double Mind
06 - Solid States
07 - Shadow, Follow Me
08 - Mercedes Blast
09 - If They Talk You Down

Waylayers - "Weightless"


Οι Waylayers, είναι ένα αρκετά αξιόλογο τρίο που δημιουργεί μεγάλους electro pop ύμνους (ακούστε το "Big Machines" για να καταλάβετε τι εννοούμε) με έναν τραγουδιστή που ακούγεται σαν διασταύρωση μεταξύ του Yannis Philipakis από τους Foals και του Chris Martin από τους Coldplay.

Αυτό είναι indie pop, με ηλεκτρονικά στοιχεία - κομμάτια σαν το “Hear No Liesηχούν πάρα πολύ σαν Delphic (ναι, ο Ewan Pearson από τους Dephic έκανε παραγωγή σ’ αυτό) και όμως περιέχει ακόμα την αναπόφευκτη μυρωδιά του britrock. Αρκετά καλή πραγματικά.
Το τραγούδι τους "
Fires" (δεν είναι σ’ αυτό το EP) συμπεριλήφθηκε στο Kitsune Maison, Volume 10 compilation, αν αναρωτιέστε που ακούσατε το όνομά τους.

http://www.waylayers.co.uk/


Tracklist

01. Sinking In
02. Weightless
03. Hear No Lies
04.
Big Machines
05. The Shine

Fonda - "Better Days" EP [2011]


Έχουν περάσει 8 χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία των Fonda κάποτε συγκρότημα, τώρα ντουέτο (και ζευγάρι στη ζωή) οι David Klotz και Emily Cook. Και οι δύο δουλεύουν για τη βιομηχανία του θεάματος και έχουν επιτυχημένη σταδιοδρομία: ο David είναι ο συντάκτης μουσικής για το "Glee", (show στην Αμερικάνικη τηλεόραση) και η Emily σεναριογράφος και τα 'Gnomeo and Juliet' και 'Ratatouille' είναι κάποια από τα έργα της.
Οι Fonda είναι ο μοναδικός συνδυασμός του shoegaze,
brit pop, ποπ των 60’s, διάφορων στρωμάτων ήχου και τραγούδι από αγόρι-κορίτσι. Και το "Better Days", το νέο EP τους, είναι κατά κάποιο τρόπο μια όμορφη εξέλιξη από τα 8 χρόνια που πέρασαν χωρίς μουσική από αυτούς. Είναι φωτεινό, σφιχτό και τέλειο να το ακούσει κανείς στη μέση της ημέρας, που περιβάλλεται από ήλιο και ισχυρά ηχεία / ακουστικά.

http://www.myspace.com/fondamusic

http://www.fondamusic.com/

TRACKLIST:
01 - Better Days
02 - A Love That Won't Let You Go
03 - In The Coac Station Light
04 - Summertime Flight
05 - My Heart Is Dancing

Other Lives - "Tamer animals" [2011]

Με το "Tamer Animals" λοιπόν ο Jesse Tabish και η παρέα του από την Oklahoma δεν πρωτοτυπούν αλλά βελτιώνονται.

Η ατμόσφαιρα παραμένει folk αλλά η ενορχήστρωση εμπλουτίζεται με κλακέτες, και βιολιά. Αν δεν έχεις ανάγκη χαλάρωσης ψαρεύεις "As I Lay My Head Down" (που λιτανεύει ηλεκτρικά), "For 12", "Tamer Animals" και "Dust Bowl III" (το πιο σκοτεινό και επομένως το διαμαντάκι κατ' εμέ).

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν δίσκο που δεν σε αφήνει εύκολα να πλάσεις τις εικόνες σου (άδικο για έναν 'ταξιδιάρικο' δίσκο). Από την αρχή του ως το τέλος του πλημμυρίζει αμερικάνικη ύπαιθρο. Ο τίτλος άλλωστε δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας.

http://otherlives.com/

http://www.myspace.com/otherlives

Track List
1. Dark Horse
2. As I Lay My Head Down
3. For 12
4. Tamer Animals
5. Folk Songs
6.
Weather
7. Old Statues
8. Woodwind
9. Desert
10. Landforms


Hhymn - "In The Depths" [2011]


16 Μαίου του 2011 ήταν η αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του ντεμπούτου album από το πενταμελές folk συγκρότημα Hhymn. Το ‘In The Depths οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μια φανταστική προσπάθεια για ντεμπούτο. Πίσω στο 2008, οι Ed Bannard και Simon Richie προχώρησαν στη δημιουργία των Hhymn. Ξεκίνησαν από το Nottingham σαν ντουέτο.Κατόπιν προσέλαβαν τον φίλο τους Mike Wynne στα τύμπανα, Amy Helliwell, όργανο και τρομπέτα και τον Will Jeffrey στο μπάσο για να ολοκληρωθεί αυτό το καταπληκτικό συγκρότημα.

Οι Hhymn έχουν κυκλοφορήσει τρία singles, τα “Land Of Souls” καιThese HandsκαιGirl Of Mine” που είχαν ως αποτέλεσμα την υποστήριξη από την 6Music. Μια σειρά από εμφανίσεις σε φεστιβάλ και συναυλίες ακολούθησε σύντομα, και επιστέγασμα της οποίας υπήρξε μια συναρπαστική συναυλία σε club του Λονδίνου για το ‘Session’ του Mat Horne.
Για τους μυημένους, ακούγονται σαν τους
Beirut, Bon Iver, Iron and Wine και Tim Hardin.

www.hhymn.co.uk


Tracklist

01. These Hands
02. Not Before I Go
03. Light Of The Moon
04. Girl Of Mine
05. Papertrail
06. Wolves
07.
Land Of Souls
08. Behind The Sun
09. Amanita
10. Slow Life
11. On My Mind

Peter Murphy – "Ninth" [2011]


Δανείζοντας περισσότερα από μερικά μουσικά ερεθίσματα από το άλμπουμ επιστροφή-αποχαιρετισμόςGo Away White” των Bauhaus το 2008, ο gothic rock τραγουδιστής Peter Murphy κυκλοφορεί με τον κατάλληλο τίτλοNinth” το ένατο σόλο άλμπουμ, απομακρύνοντας την βαριά, λιτή, pop προσέγγιση με τα πλήκτρα από το υλικό των eighties και των nineties υπέρ ενός πιό σκληρού ροκ ήχου που ταιριάζει περισσότερο στην καλά διατηρημένη βαρύτονη φωνή του.
Ασφαλώς κανείς δεν περιμένει τον Peter Murphy να επανεφεύρει τον τροχό, εννέα άλμπουμ στη σόλο καριέρα του, και το “Ninthέχει ισχυρά φωνητικά, στίχους, και δυνατές κιθάρες αρκετά για να αποδείξει ότι, για τους μυημένους, αυτός είναι ένας ουσιαστικός και μαγευτικός εκτελεστής όπως πάντα.

Tracklisting:


1. Velocity Bird
2. Seesaw Sway
3. Peace To Each
4. I Spit Roses
5. Never Fall Out
6. Memory Go
7. The Prince & Old Lady Shade
8. Uneven & Brittle
9. Slowdown
10. Secret Silk Society
11. Crème de la Crème

www.petermurphy.info

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τα καλύτερα albums που ακούσαμε τον μήνα Μάιο 2011


Τα καλύτερα albums που ακούσαμε τον μήνα Μάιο 2011 είναι:

1. Arctic Monkeys - Suck It And See”

2. Plastique Noir – “Affects”

3. Munly And The Lupercalians – “Petr & The Wulf”

4. The Complimentary Headsets – “Up In the Smoke” ep

5. Moses Luster And The Hollywood Lights – “I’m The Lion”

Επίσης πολύ καλά albums:

6. Tim Booth – “Love Life”

7. Me & Stupid – “Me And Stupid”

8. Club Smith – “No Friend Of Mine” ep

9. Katharina Nuttall – “Turn Me On “

10. Bass Drum of Death – “GB City”

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Πούλα κι εσύ το δικό σου CD Kaiser Chiefs

Οι Kaiser Chiefs επέστρεψαν. Πριν λίγες μέρες είδαμε το καινούργιο τους video clip για το τραγούδι “Little Shocks” και χαρήκαμε ιδιαίτερα. Σήμερα όμως νιώσαμε ότι ίσως τελικά υπάρχει ελπίδα στον (μουσικό) κόσμο όταν διαβάσαμε το πώς ακριβώς θα πωλείται το καινούργιο τους album. Οι Kaiser Chiefs λοιπόν μας προσκαλούν να το φτιάξουμε εμείς. Ναι, σωστά διαβάσατε, το album το φτιάχνουμε εμείς.
Μπαίνοντας στο site τους (www.kaiserchiefs.com) έχουμε την επιλογή να διαλέξουμε δέκα από είκοσι τραγούδια της μπάντας που είναι διαθέσιμα, να τα βάλουμε σε όποια σειρά θέλουμε, να φτιάξουμε το εξώφυλλο και μετά δίνοντας €8.5 να το αγοράσουμε και να το κατεβάσουμε.
Το πανέξυπνο κόλπο όμως δεν είναι τα παραπάνω. Το album που φτιάξατε, μένει στο site τους και μπορεί να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε (και εδώ έρχεται το Colpo Grosso), ενώ για κάθε ένα album που πωλείται, η εταιρεία (που ανήκει στους ίδιους τους Kaiser Chiefs) σας πληρώνει €1.1! Ακόμα αν θέλετε σας παρέχει και ξεχωριστό site για την πώληση του δικού σας Kaiser Chief album. Mind blown!


Τα 20 νέα τραγούδια των Kaiser Chiefs είναι τα εξής:

Back In December
Can't Mind My Own Business
Child Of The Jago
Coming Up For Air
Cousin In The Bronx
Dead Or In Serious Trouble
Fly On The Wall
Heard It Break
I Dare You
If You Will Have Me
Little Shocks
Long Way From Celebrating
Man On Mars
My Place Is Here
Out Of Focus
Problem Solved
Saying Something
Starts With Nothing
Things Change

Eπανακυκλοφορούν τα τρία πρώτα άλμπουμ των Pulp

Μετά την επανένωσή τους και την ανακοίνωση για τη περιοδεία τους φέτος το καλοκαίρι, οι Pulp, ετοιμάζονται να επανακυκλοφορήσουν τα τρία πρώτα τους albums "It", "Freaks" και "Seperations" μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου. Τα άλμπουμ δεν θα κυκλοφορήσουν ως remastered αλλά με νέο εξώφυλλο. Στο Freaks θα περιλαμβάνεται έξτρα υλικό από τα singles Little Girl και Dogs are Everywhere, ενώ στο Seperations θα συμπεριληφθούν δύο τραγούδια, τα Death goes to disco και Is this the house, όπως επίσης και μια extended version του γνωστού Countdown.

Πηγή: http://www.stereoworld.gr/news.php?id=3633

To Unknown Pleasures live στην Ελλάδα από τον Peter Hook των Joy Division.


Ο μπασίστας των Joy Division, Peter Hook με το νέο του group The Light θα δώσει στην Ελλάδα 2 συναυλίες όπου θα παρουσιάσει ολόκληρο το album των Joy Division "Unknown Pleasures" και αρκετά ακόμα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος από το Manchester. Αυτά θα γίνουν στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2011, σε Gagarin και EightBall (Θεσσαλονίκη) αντίστοιχα, με εισιτήριο 20 ευρώ. Την φωνητική ερμηνεία των τραγουδιών αναλαμβάνει ο ίδιος ο Peter Hook. Περισσότερα στο δελτίο τύπου:

FEEDBACK PRESENTS:

Ο Peter Hook (Joy Division) και το group του The Light παίζουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αριστουργηματικό, ιστορικό Joy Division Album "Unknown Pleasures" + more Joy Division classic tracks !

25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΘΗΝΑ, GAGARIN 205.

26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, EIGHTBALL LIVE STAGE.

Ακούγεται σαν ψέμα, αλλά είναι αληθινό! Ο θρυλικός μπασίστας των Joy Division, Peter Hook (και φυσικά μετέπειτα New Order, Revenge, Monaco και από πέρυσι με το νέο του group Peter Hook And The Light) θα παίξει στην Ελλάδα 2 συναυλίες όπου με το συγκρότημά του θα παρουσιάσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ τα κλασικό album των Joy Division " Unknown Pleasures"... Τα φωνητικά θα τα αναλάβει ο ίδιος ο Peter Hook και (σε περίπτωση που δεν τον έχετε ακούσει να τραγουδάει) θα εκπλαγείτε από το πόσο καλή φωνή έχει και πως αποδίδεται η ατμόσφαιρα των Joy Division , παρά φυσικά την μεγάλη απώλεια του Ian Curtis...

Πέρα λοιπόν από ολόκληρο το "Unknown Pleasures" θα παίξουν και τραγούδια όπως το "Transmission", "Love Will Tear Us Apart" "No Love Lost", "Glass", "Digital", "Warsaw", "Dead Souls" και πολλά άλλα από εκείνη την εποχή...

Ήδη, ως Peter Hook And The Light, έχουν παρουσιάσει ζωντανά και το "Unknown Pleasures" και το "Closer" live σε πολλές χώρες της Ευρώπης και από τον Δεκέμβριο toy 2011 θα παρουσιαστούν και στην Αμερική.

Πρόσφατα επίσης, ο Peter Hook (με τους Light πάντα) κυκλοφόρησε το πρώτο του ΕP με τίτλο "1102/2011" που περιέχει το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Joy Division "Pictures In My Mind" (το οποίο θα παιχτεί και αυτό στις συναυλίες στην Ελλάδα).

Αυτές οι δύο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι μία ευκαιρία να βιώσουμε κάτι που θα γίνει μία φορά μόνο και δεν θα το ξαναζήσουμε. Είναι το απόλυτο και μοναδικό Joy Division tribute, ο αληθινός φόρος τιμής στον Ian Curtis, από τον άνθρωπο που έχει κάθε δικαίωμα να παίζει τις συνθέσεις των Joy Division...

UNKNOWN PLEASURES TRACKLISTING:

DISORDER
DAY OF THE LORDS
CANDIDATE
INSIGHT
NEW DAWN FADES
SHE'S LOST CONTROL
SHADOWPLAY
WILDERNESS
INTERZONE
I REMEMBER NOTHING

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 20 ΕΥΡΩ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ.

www.fac5thehacienda.com

www.myspace.com/peterhookneworder

www.peterhook.co.uk