Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Dramamine – "Green Horse" (2011)

Οι Dramamine είναι το νέο ανερχόμενο “Super-group” από το Münster της Γερμανίας με παλιά μέλη των γερμανικών punk συγκροτημάτων Press Gang και Idle Hands. Οι Dramamine είναι δυνατοί, θορυβώδεις, με μία ξεκάθαρη όμως ποπ αισθητική, μινιμαλιστικοί αλλά με μια δεύτερη ματιά και εξεζητημένοι, σκοτεινοί με το πάθος να περισσεύει στο άκουσμα τους. Οι Dramamine δεν ακούγονται σα μία μετεξέλιξη των Press Gang ή Idle Hands αλλά περισσότερο σαν κάποια από τις πρώιμες "θορυβώδεις" μπάντες της SST, της Touch And Go ή της Amphetamine Reptile Records.

Το "Green Horse" είναι το 2ο άλμπουμ από την μπάντα από το Münster, κυκλοφόρησε σε μία περιορισμένη έκδοση των 500 τεμαχίων και δείχνουν για μία ακόμη φορά πόσο πολύ λατρεύουν τον ήχο των '90s! Είναι διάχυτο από επηρροές από μπάντες όπως οι SONIC YOUTH, WIPERS, AT THE DRIVE-IN μέχρι και τους MY BLOODY VALENTINE. Ένα βαρύ και βαθύ μπάσο, κιθάρες που είναι δύσκολο να τις κατατάξεις και να τις χαρακτηρίσεις και krauty drums - όλα αυτά μαζί με μία απελπισμένη, εκτική και μελαγχολική φωνή τελικά σε αφήνουν στο τέλος να θες να τους ακούσεις όλο και περισσότερο. Η ειδοποιός διαφορά- πέρα από την ενίσχυση στον ήχο με την προσθήκη της 2ης κιθάρας - είναι κυρίως στα φωνητικά με τον τραγουδιστή τους τώρα να εχει αναθεωρήσει πλήρως τον τρόπο ερμηνείας και να βρίσκει το ρόλο του μεσα στην πολύ ιδιαίτερη μουσική της μπάντας.

Συνολικά, όλα τα τραγούδια του άλμπουμ δεν κινούνται στο ίδιο πλαίσιο- από το ορχηστρικο εναρκτήριο "Cosmogenesis" μέχρι τα ρυθμικά και θορυβωδη "Not Long Ago" και "Recurring Question" και το σχεδόν αφηγηματικό ομώνυμο "Green Horse". Συναντάς βέβαια τη χαρακτηριστική φωνη του τραγουδιστή τους, τις μουσικές φόρμες που πατάνε και το ασίγαστο πάθος αλλά με μία πιο θορυβώδη και πειραματική προσέγγιση.

Tracklist:

1 Cosmogenesis
2 Wrong Atempt
3 Dreadful Machine
4 Why You III
5 Not Long Ago
6 Noosphere
7 We Know That
8 After All
9 Recurring Question
10 About You And Me
11 Green Horse

http://www.myspace.com/dramaminedramamine

http://dramamine-music.blogspot.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: