Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Royal Baths – "Better Luck Next Life" (2012)


Πλήρης  στοίχισηΜε παλιά μέλη των Tea Elles, οι Royal Baths είναι μία μπάντα από το San Francisco, που ανήκει στην ίδια garage rock σκηνή με μπάντες όπως οι Ty Segall, Thee Oh Sees και The Fresh & Onlys. Σε αντίθεση με αυτές τις μπάντες, οι Royal Baths μας παρουσιάζουν την ηλιόλουστη πλευρά του San Francisco με μία σκοτεινή και έντονη μορφή ψυχεδελικής stoner συνδυασμένη με άλλες μελωδικές φόρμες. Μετά από ένα demo στη Wizard Mountain and ένα 7” στη Rad Key Records με το όνομα "The Baths", ακολούθησε ακόμα ένα 7” στη HoZac Records και το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Litanies” στη Woodsist.

Με την επιστροφή τους με το "Better Luck Next Life", οι Royal Baths μεταφέρονται πλέον στη Νέα Υόρκη με μία πιο σκοτεινή χροιά στον ήχο τους. Το "φονικό" δίδυμο των Jeremy Cox και Jigmae Baer μας παρουσιάζει ένα θορυβώδη με έντονα στοιχεία blues garage δίσκο. Με ένα ήχο “θαμπό” και “νωχελικό”, όλα τα τραγούδια θυμίζουν όλα αυτά που κάνανε
τους Velvet Underground και Stooges να ξεχωρίζουν ανάμεσα στα πρώιμα punk garage ονόματα.

Το άλμπουμ μπαίνει με το "Darling Divine", μία σύνθεση του Baer με νωχελικές κιθάρες και αργόσυρτα φωνητικά για να ακολουθήσει τα κιθαριστικά σόλο του "Burned" με την έντονη garage- psychobilly διάθεση. Στο με έντονα σεξουαλικά υποννοούμενα “Faster, Harder” ξεκινούν με ένα νωχελικό μπάσο και χαοτικά αλλά μετά οδηγούνται σε ένα ξέφρενο
κρεσέντο. Η blues διάθεση συνεχίζεται και σε tracks όπως τα “Nightmare Voodoo” και “Contempt” ενώ στο “Black Sheep” μία κιθάρα που στριγγλίζει μελωδικά και τα στοιχειωμένα φωνητικά δε μας προϊδεάζουν σε καμιά περίπτωση για το τελειωτικό ξέσπασμα.

Η έκφραση και ο τόνος της φωνής του τραγουδιστή τους Jigmae Bear ξεκάθαρα θυμίζει αυτές του Lou Reed- ωστόσο η παραγωγή του άλμπουμ αξίζει μία επιπλέον επιβράβευση γιατί οι Royal Baths χρησιμοποιούν τέλεια την παραμόρφωση και τελικά το "Better Luck Next Life" είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους που αναβιώνει το παλιό garage.

01 – Darling Divine
02 – Burned
03 – Faster, Harder
04 – Be Afraid of Me
05 – Nightmare Voodoo
06 – Contempt
07 – Black Sheep
08 – Map of Heaven
09 – Someone New

http://www.myspace.com/baths


Δεν υπάρχουν σχόλια: