Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Arctic Plateau - "The Enemy Inside" (2012)

Οι ARCTIC PLATEAU είναι το one- man project του Gianluca Divirgilio, ενός Ιταλού μουσικού με μία εξαιρετική αίσθηση όσον αφορά τις επικές ενορχηστρώσεις και τη σύνθεση. Οι πρώτες του ηχογραφήσεις ακροβατούσαν ανάμεσα στο Post Rock, το Shoegaze, τη New Wave και την Indie. Στο ντεμπούτο άλμπουμ του “On A Sad Sunny Day”, αυτή ή αίσθηση κυλάει ανάμεσα στα 11 tracks του.

Το "The Enemy Inside" σε εισάγει σε μία ανοικτή, ονειρική ατμόσφαιρα και χαρακτηρίζεται από μία νότα ελπίδας αλλά και μελαγχολίας, ευφορίας και λύπης. Είναι σαν ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης στο παρελθόν, ενά σκάλισμα στις αναμνήσεις και στα συναισθήματα που έχεις βιώσει. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης περιγράφει τις συνθέσεις του σαν "υπερβολικά ονειρική μουσική" και ίσως να είναι δύσκολο να σκεφτείς έναν πιο ακριβή προσδιορισμό από αυτόν που δίνει.

Και σε αυτό το άλμπουμ έχεις την ευκαιρία να ακούσεις δείγματα από ετερόκλητα μουσικά είδη. Στο εναρκτήριο "Music's Like..." αλλά και στα "Idiot Adult" και "Abuse" σου θυμίζει έντονα Porcupine Tree και Blackfield. Όμως, στο "Catarctic Cartoons" μας εκδηλώνει τις post- rock ανησυχίες του με ένα δικό του τρόπο. Στο ομώνυμο track ξαναγυρνάει σε αυτό το νωχελικό, ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά στυλ ενώ στο "Melancholy is Not Only for Soldiers" τον ακούμε πλέον σε μία καθαρή μπαλάντα που μιλα για τη μοναξιά και την ανασφάλεια των στρατιωτών στο πεδίο της μάχης. Στα "Loss and Love" και "Big Fake Brother", επιστρέφει στις γνωστές του μουσικές φόρμες και μετά από τη δυναμική μπαλάντα του "Wrong" κλείνει το άλμπουμ με μία αριστουργηματική post-rock μελωδία, το "Trentasette" (προσωπικά αγαπημένο....) με δυναμικές αυξομειώσεις στο ρυθμό και την ένταση- σίγουρα ένα track που θα το ζήλευαν πολλές από τις κορυφαίες μπάντες του είδους.

1. Music's Like...
2. Bambini Piangete
3. Idiot Adult
4. Abuse
5. Catarctic Cartoons
6. The Enemy Inside
7. Melancholy is Not Only for Soldiers
8. Loss and Love
9. Big Fake Brother
10. Wrong
11. Trentasette

http://www.arcticplateau.com/

http://www.youtube.com/watch?v=V8MuN-ZDvGc

Δεν υπάρχουν σχόλια: