Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ARTHUR BROWN @ Live at Mylos Club THESALONIKI 10.03.2012






Φτάσαμε στο Club του Μύλου γύρω στις 10.30΄ και μπαίνοντας στην είσοδο συνάντουμε τα μέλη της μπάντας του Arthur Brown που εκείνη την ώρα έμπαιναν στον συναυλιακό χώρο. Η αναμονή χωρίς support ήταν κάπως μεγάλη διότι o Arthur Brown βγήκε γύρω στις 11.25' παρά την χλυαρή παρότρυνση του κοινού να βγει πιο νωρίς. Κοινό που για άλλη μια φορά δεν ήταν πάνω από 150 άτομα προς μεγάλη μας απογοήτευση.
Από το πρώτο τραγούδι "Hard Rain" (πολύ καλό κομάτι) καταλαβαίνεις ότι η βραδυά θα είναι ιδιαίτερη. Η μπάντα εμφανίστηκε με μάσκες και ο Arthur ντυμένος με μια μάυρη κελεμπία και μάσκα να προσπαθεί να βρει το μικρόφωνο... αλλά με την καθοδήγηση της χορεύτριας της μπάντας Angel Fallon τελικά το βρίσκει... Η συνέχεια ήταν ανάλογα καλή με τον Arthur Brown κυριολεκτικά να δίνει ένα ρεσιτάλ ερμηνείας αλλάζοντας συνέχεια εμφανίσεις και να τα κάνει τα δικά του αποσυνδέοντας κατά λάθος το synth αφού το σήκωσε για να παίξει στα χέρια του η φοβερή σε σκηνική παρουσία, γοητευτική Lucie Rejchrtova. Γοητευτική και αξιολάτρευτη όμως ήταν και η κιθαρίστρια της μπάντας Nina Gromniak η οποία με την παρουσία της τόσο παικτικά αλλά κυρίως εμφανισιακά, νομίζουμε ότι έκλεψε την παράσταση. Το concert τελειώσε κυριολεκτικά με φωτιές αφού στο "Fire" άναψαν φωτιές στο κεφάλι του Arthur ξεσηκώνοντας τον κόσμο που φώναζε και χόρευε συνεχώς.
Το encore ξεκίνησε εντυπωσιακά με τη διασκευή του "Misunderstood" με χορευτικά σπανιόλικα και τον Arthur να μας αποχαιρετά γύρω στις μια παρά, αφήνωντας την αίσθηση ότι ο άνθρωπος (αν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις έτσι) είναι ένα κεφάλαιο μόνος του στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.
Μετά το τέλος της συναυλίας μιλήσαμε με μέλη της μπάντας φωτογραφηθήκαμε μαζί τους και τους ευχαριστήσαμε για την πανέμορφη βραδυά που μας χάρισαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: