Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ceremony - "Zoo" (2012)

Οι Ceremony είναι μία αμερικανική hardcore punk μπάντα από το Rohnert Park της California. Ξεκίνησαν με άλλο όνομα (Violent World) μέχρι να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους EP "Ruined" στη Malfunction Records. Ακολούθησαν τα "Violence Violence" (2006) στην ίδια εταιρία, "Still Nothing Moves You" (2008) και "Rohnert Park" (2010) στη Bridge 9 Records για να μεταπηδήσουν το 2011 στη Matador Records. To "Zoo" είναι το πρώτο τους άλμπουμ με αυτό το label και είναι η πρώτη φορά που η μπάντα δουλεύει κάτω από τις προσταγές ενός παραγωγού και πιο συγκεκριμένα του John Goodmanson (Blood Brothers, Bikini Kill, Sleater-Kinney).

Το πρώτο single "Hysteria" είναι το πιο "πιασάρικο" track του άλμπουμ με χαρακτηριστικά riffs που σφυροκοπούν κυρίως στο ρεφρέν. Υπάρχουν όμως και άλλα δυνατά και καταιγιστικά tracks ("World Blue," "Adult," "Ordinary People,") με ξεκάθαρες στρωτές κιθάρες που δίνουν στους Ceremony μια πιο προσιτή και προσβάσιμη προσωπικότητα. Η μπάντα έχει πλέον μια αφοπλιστική απλότητα και η χαρακτηριστική φωνή του Farrar όπως και η φυσική τους "αγριάδα" είναι αρκετά να διατηρήσουν την αυθεντικότητα τους παρά τις σαφείς παραπομπές και την αναβίωση του hardcore των '80s και της post-punk των OFF!, Buzzcocks και Wire. Στις στιγμές που το "Zoo" ξεφεύγει από τις κλασσικές studio εκτελέσεις, τότε μας πάει πίσω στη garage σκηνή των τελών των 70s (σε tracks όπως τα "Citizen," "Quarantine," "Brace Yourself") ή στο μαύρο surf rock ("Repeating the Circle," "Hotel" και "Video").

Πιο συγκεκριμένα, στο "Adult" υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή, που συνοψίζει την αλλαγή κατεύθυνσης των Ceremony στο "Zoo" με λίγες λέξεις: "We have to give up on things we love sometime." Με άλλα λόγια, η ωριμότητα τους πλέον τείνει να αναθεωρήσει το hardcore προφίλ της μουσικής τους σε κάτι πιο έντεχνο και αποδεικνύει ότι τελικά το punk rock δεν είναι μόνο επανάσταση και αναρχία. Εν κατακλείδει, αυτά που διατυμπανίζεται με το τέταρτο άλμπουμ τους είναι ότι ακόμα και οι πιο punk μπάντες στις μέρες μας είναι αυτές που μπορούν να ωριμάζουν χωρίς να διαλύονται και ταυτόχρονα να εμβαθύνουν και να πειραματίζονται μπαίνοντας και σε διάφορα άλλα μουσικά μονοπάτια.

01 – Hysteria
02 – Citizen
03 – Repeating The Circle
04 – World Blue
05 – Quarantine
06 – Brace Yourself
07 – Adult
08 – Hotel
09 – Ordinary People
10 – Nosebleed
11 – Community Service
12 – Video

http://www.ceremonyhc.com/

http://www.myspace.com/ceremonytheband

Δεν υπάρχουν σχόλια: