Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

The KVB @ Οναρ Λαρισα 06.04.2012


Το διμελές μουσικό σχήμα της ανεξάρτητης βρεταννικής σκήνης από το Southampton (UK) στα πλαίσια της παρουσίας του στη χώρα μας και μετά την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη, έκαναν μία στάση στη Λάρισα πριν την ολοκληρώσουν στηνΑθήνα. Εφόσον, για προσωπικούς λόγους βρέθηκα στην όμορφη θεσσαλική πόλη, εννοείται ότι δε θα έχανα την ευκαιρία να τους απολαύσω από κοντά!!!
Η αφίσα για το σχετικό event είχε κολληθεί σε επιλεγμένα σημεία της πόλης (κυρίως rock bars που παίζουν παρεμφερή μουσική και φοιτητικά στέκια...) οπότε η προσέλευση του κόσμου ήταν ένα μεγάλο αίνιγμα. Με την έλευση μας στο χώρο-
ένα πανέμορφο bar σε ένα ανακαινισμένο παλιό σπίτι σε όροφο κατά τις 11 και κάτι, πέσαμε πάνω σε μία εικόνα που προσωπικά με εντυπωσίασε. Ο χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτος με 100 και πλέον άτομα και μόνο κάποια τραπέζια πλευρικά της πολύ ωραίας σκηνής ήταν άδεια όπου και τελικά κάτσαμε.

Το live είχε ήδη ξεκινήσει με τον Klaus Von Barrel με την κιθάρα του και με τη συνοδεία samplers και ενός προτζέκτορα που πρόβαλλε στιγμιότυπα των δεκαετιών του '50 και ΄60, να μας παρουσιάζει την προσωπική του δουλειά με κινηματογραφικές συνθέσεις. Στις 12 παρά 10 και αφού μεσολάβησε ένα εντυπωσιακό dj set με 4 εκπληκτικά κομμάτια με ήχους 80s (μεταξύ των οποίων και ένα των Fall που προσωπικά δεν ήξερα!!!), στη σκηνή ανέβηκε και η Μiss Kat Day με ένα goth look στα synths.

Συνολικά παρουσίασαν ένα setlist διάρκειας 50 λεπτών με επιλογές και από τις 6 κυκλοφορίες που έχουν στο ενεργητικό τους από το 2010 μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση βέβαια έδωσαν στο μοναδικό LP τους "Always Then " που κυκλοφόρησε μόλις πέρσι από την Clan Destine Records. Ήχοι dark wave, post punk αλλά με μία shoegaze αισθητική πλημμύρισαν ηχητικά το χώρο και στίχοι ποτισμένοι στο σκοτάδι και την απελπισία ακούγονταν βαθιά από το στόμα του Klaus. Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, εξακολουθούσαν να προβάλλονται αυτή την φορά σκοτεινά και ψυχεδελικά βιντεάκια στον προτζέκτορα συνθέττοντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Αφού είχα την ευκαιρία να τους απολαύσω και ζωντανά, επιβεβαίωσα και ιδίοις όμασι πλέον το χαρακτηρισμό τους ως ένα και μια συγχώνευση των Cabaret Voltaire, Joy Division και Jesus and Mary Chain.

Setlist
Again and again
Hands
Never enough
Onyzed
Sleep Walking
Leaning
Into The Night
Captives
Lost
This Disguise
Shadows
Closing In


  • posted by Thomas Priest

Δεν υπάρχουν σχόλια: