Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Confield – 'Confield' (2012)


Οι Confield επίσημα δημιουργήθηκαν το 2009 στη Ρώμη από τους κιθαρίστες Luca Mamone και Paolo Ferrara, ντράμερ Gabriele Maligno, μπασίστα Alessandro Bennati και τραγουδιστή τον Gianluca Buttari.
Τον Μαϊο του 2010 κυκλοφορούν μόνοι τους το EP "Confield 2010",  παίζουν support  για τον Alex Kapranos (των Franz Ferdinand) στο Brancaleoneκλαμπ στη Ρώμη και επιλέγονται από τον Peter Hook, για την ιταλική περιοδεία, “An Unknown Pleasures Celebration”, προς τιμήν του Ian Curtis για την 30η επέτειο από το θάνατό του, και η ανταπόκριση του κοινού είναι ιδιαίτερα θετική. Στα τέλη του 2010 κυκλοφόρησαν και το single “Polaroid” με μεγάλη επιτυχία στο ραδιόφωνο.
Από την RBL Music Italia κυκλοφορούν φέτος το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους "Confield" (ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από Valerio Fisik στοHombre Lobo στούντιο στη Ρώμη και επιμελήθηκε από τον Mike Marsh στα Exchange Studios στο Λονδίνο).
Με μία παραγωγή που αν και αυτοχρηματοδοτούμενη είναι σε πολύ υψηλά standards, το "Confield" μας εκπλήσσει ευχάριστα με την απλότητα του, τις εμπνευσμένες συνθέσεις του και τις εναλλαγές του. 
Οι Confield σέβονται τις επιρροές τους από post- punk και indie μπάντες αλλά δε μένουν σε αυτές. Τυπικά βρετανικός post-punk ήχος, με κοφτές κιθάρες, dark mood, μελαγχολικά φωνητικά, catchy ρυθμοί, χαρακτηριστικό μπάσο, τραβούν την προσοχή σας.
Hidden AwayBig Big Bang και Shortcuts To Happiness ξεχωρίζουν ήδη από το άλμπουμ, με το πρώτο να κυκλοφορεί επίσημα σαν single.
Ένα άλμπουμ που θα εκπλήξει ευχάριστα όσους το ακούσουν.
Όλο το άλμπουμ θα διατίθεται σε δωρεάν download στο site τους:

Tracklist
01. Shortcuts To Happiness
02. One Morning
03. Hidden Away
04. Resolution
05. Jungle Camp
06. Our Room
07. Big Big Bang
08. Nightbus Lovers
09. No Man’s Land
10. White Ribbon




Δεν υπάρχουν σχόλια: