Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

The Cribs - 'In the Belly of the Brazen Bull' (2012)


Το τρίο των αδερφών Jarman από το Yorkshire της Μεγάλης Βρεταννίας μετά τη σύντομη προσθήκη του Johnny Marr και αποχώρησή του τον Απρίλιο του 2011, επιστρέφει δέκα χρόνια μετά το σχηματισμό τους με το 5ο του άλμπουμ μετά τα ‘The Cribs’ (2004), ‘The New Fellas’ (2005), ‘Mens Needs, Womens Needs, Whatever’ (2007) και ‘Ignore The Ignorant’ (2009). Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε και στο ιστορικό Abbey Road του Λονδίνου και κυκλοφόρησε στις 7 Μαϊου από τη Wichita Recordings.

Στο ‘In The Belly Of The Brazen Bull’, οι Cribs συνοψίζουν στην ουσία αυτά που πρεσβεύουν γενικά καθ' όλη τη δεκαετή σταδιοδρομία τους. Παραμένουν αντιφατικοί στη μουσική τους διατηρώντας τα αξιοπρόσεκτα και ταχύτατα riffs αλλά "παντρεύοντας" τα με punk και πειραματικές πινελιές από τα προηγούμενα albums τους δημιουργώντας ένα αξιοπρόσεκτο μουσικά αποτέλεσμα.

Στα δύο πρώτα "Glitters Like Gold" και "Come on, Be a No-One" δεν μπορείς να πεις ότι διαφοροποιούνται σημαντικά από τα προηγούμενα albums τους και σε κάνουν να προβληματιστείς αν τελικά θα έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο επόμενο album ή θα ακολουθήσει μία συλλογή με Greatest Hits. Στο "Jaded Youth", η μουσική γέφυρα με το ξυλόφωνο θυμίζει κάτι από Weezers ενώ στο "Anna" ο Gary αναλαμβάνει στα φωνητικά ακολουθώντας το μπάσο σε μία ευχάριστη μελωδία που θα μπορούσε κάλλιστα να συμπεριλαμβάνεται και στο προγενέστερο ‘Ignore The Ignorant’.

Οι κιθάρες στο "Confident Man" είναι τραχιές και με αρκετή παραμόρφωση με το Ryan στα φωνητικά ενώ στο "Uptight" η μελωδία είναι ακόμη πιο προφανής και άμεση. Στο "Chi-Town" την ηχογράφηση έχει κάνει ο Steve Albini (έχει δουλέψει στο παρελθόν με Nirvana, The Stooges, Pixies, PJ Harvey μεταξύ άλλων....) και αυτό αποτυπώνεται στα punk στοιχεία και στα φωνητικά που ακούγονται σαν από συναυλία. Με τα "Back to the Bolthole" και "I Should Have Helped" δίνουν ένα ακόμη πιο καταθλιπτικό τόνο με το δεύτερο να είναι και το μοναδικό τραγούδι του με ακουστική κιθάρα. Στο "Stalagmites" ανεβάζουν τους τόνους δίνοντας ένα ρυθμό εμβατηρίου σε ένα μουσικό κράμα Klaxons με Pavement, ενώ το "Butterflies" δένει μουσικά με το "Arena Rock Encore with Full Cast" μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα σα να είναι το τελευταίο τους τραγούδι στο encore μιας συναυλίας τους.

Tracklist:

01 – Glitters Like Gold
02 – Come On, Be a No One
03 – Jaded Youth
04 – Anna
05 – Confident Men
06 – Uptight
07 – Chi Town
08 – Pure O
09 – Back to the Bolthole
10 – I Should Have Helped
11 – Stalagmites
12 – Like a Gift Giver
13 – Butterflies
14 – Arena Rock Encore with Full Cast



Δεν υπάρχουν σχόλια: