Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

O.Children - 'Apnea' (2012)


Οι O. Children είναι μία λονδρέζικη indie μπάντα και αποτελούνται από τους Tobi O’Kandi (τραγουδιστή και συνθέτη), Andi Sleath (drums), Gauthier Ajarrista (κιθάρες) και Harry James (μπάσο). Το όνομα τους το έχουν δανειστεί από το ομώνυμο τραγούδι του Nick Cave. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο ομώνυμο άλμπουμ τους τον Ιούλιο του 2010 από τη Deadly People Recordings και ήταν υποψήφιοι για το άλμπουμ της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία.


Το "Apnea" (ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από τα παλιότερα αναπνευστικά προβλήματα του Ο' Kandi...) είναι το δεύτερο άλμπουμ τους και έρχεται να επιβεβαιώσει περίτρανα ότι οι O.Children κρατάνε ψηλά τη σημαία του βρεταννικού post-punk και O’Kandi είναι από τις πιο εκφραστικές φωνές αυτή τη στιγμή στη βρεταννική indie σκηνή. Στο άκουσμα τους, σε κάνουν να νομίζεις ότι οι White Lies και οι Editors είναι μπάντες που απλά κάνουν διασκευές σε γλυκανάλατα τραγούδια.



Το “Holy Wood” στην ουσία είναι ο συνδετικός κρίκος με το προηγούμενο μουντό και κλειστοφοβικό post-punk άλμπουμ τους ενώ στο δεύτερο ‘The Realest’ μπαίνουν ακόμη πιο δυνατά με ένα από τα καλύτερα tracks του άλμπουμ. Στο ‘Red Like Fire’, το Disintegration των Cure συναντά το ‘Black Hole Sun’ των Soundgarden και στο  ‘Oceanside’ συνεχίζουν να πειραματίζονται μουσικά παρουσιάζοντας διαφορετικά μουσικά ιδιώματα με μια φωνή που θυμίζει Jarvis Cocker στους Pulp των 80s. Tα επόμενα tracks παραμένουν στο pop πνεύμα των 80s με εξαίρεση τα αλά Metronomy synths του "H8 City". Στο ‘PT Cruiser’, από την άλλη, τα garage riffs μαζί με τα γεματα echo φωνητικά είναι ίσως και η δική τους προσέγγιση στον ήχο των QOTSA.



Με το άκουσμα του τελευταίου τραγουδιού, νομίζεις ότι το μουσικό σκοτάδι τελικά μπορεί και να εκφράζεται από τους O.Children και το λούστρο που είχε το ντεμπούτο άλμπουμ τους κάπου θάμπωσε και άφησε πίσω του μόνο μία ελαφρά αισιοδοξία. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι θα αποδειχτεί ένα διαχρονικό άλμπουμ που θα αφήσει πίσω του μουσικούς θησαυρούς στο πέρασμα του χρόνου.

Tracklist:



01 – Holy Wood
02 – The Realest
03 – Red Like Fire
04 – Oceanside
05 – PT Cruiser
06 – I Know (You Love Me)
07 – Yours for You
08 – H8 City
09 – Swim
10 – Solid Eyes
11 – Chimera





Δεν υπάρχουν σχόλια: