Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

PS I Love You - 'Death Dreams' (2012)


Οι PS I Love You είναι μία indie rock μπάντα από το Ontario και αποτελούνται από τους Paul Saulnier στις κιθάρες/φωνητικά και Benjamin Nelson στα drums. Με το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Meet Me At The Muster Station” (2010) πήραν τις καλύτερες κριτικές και την 4η θέση στα Top Pop & Rock Albums του 2010 ενώ το track τους “Facelove” πήρε το βραβείο “Best New Music” από το περιοδικό Pitchfork.

Αν και το ντεμπούτο άλμπουμ τους ήταν ιδιαίτερα χαρισματικό και χαριτωμένο κυρίως χάρη στις τοπικές καταβολές τους, με το "Death Dreams" (θα κυκλοφορήσει στις 8 Μαίου από την Paper Bag Records) ακούγονται σα να επεκτείνονται σε άλλα μουσικά "χωράφια" και δεν είναι πλέον εμφανείς οι ενδεχόμενοι περιορισμοί στον ήχο τους σα μία διμελής μπάντα.

Στο ομώνυμο track που ανοίγει το άλμπουμ, στοιχειωμένοι μονόλογοι και μια κιθαριστική εφόρμηση το κάνουν σα να ακούγεται μεγαλύτερο από ότι είναι. Στο “Sentimental Dishes” που ακολουθεί οι τόνοι ανεβαίνουν με δυνατά riffs, ανελέητα drumms και μία φωνή που τρέμει αλλά και κλαίει μαζί θυμίζοντας κάτι από το “Scattered” του προηγούμενου άλμπουμ. Στο “Don’t Go”, η φωνή του Paul Saulnier ακούγεται τόσο απεγνωσμένη σα να εκπέμπει SOS με την κιθάρα να ακολουθεί στον ίδιο απελπισμένο τόνο.

Η τάση να διευρύνουν τους μουσικούς τους ορίζοντες είναι ακόμη πιο έντονη στα "Toronto” και “First Contact”. Είναι ίσως και η μουσική που τους ταιριάζει περισσότερο: μπερδεμένα με έντονα στοιχεία blues riffs και συνεχείς αλλαγές στη μελωδία. Στομφώδες αλλά και αντιφατικό το “Red Quarter” σε κάνει να σηκωθείς και να χτυπηθείς ακούγοντας το αλλά από την άλλη μπορεί να σε κάνει και να μελαγχολήσεις. Στο “Future Dontcare” τζαμάρουν ανελέητα με τον Saulnier να ακολουθεί κάνοντας διάφορα σκαμπανεβάσματα στην φωνή του ενώ στο "Princess Towers" η εισαγωγή θυμίζει έντονα το "Nancy Boy" των Placebo αλλά μετά είναι σα να ακούς κάτι από Sonic Youth με φωνητικά, όμως, που σου θυμίζουν έντονα Pavement.

Ένα πράγμα μόνο μπορείς να πεις με σιγουριά: ο Καναδάς εξακολουθεί να αυτοεπιβεβαιώνεται ότι είναι δεξαμενή εκπληκτικών συγκροτημάτων και οι PS I Love You συνεχίζουν να το αποδεικνύουν με την κάθε ευκαιρία που τους δίνετε.

01 – Death Dreams
02 – Sentimental Dishes
03 – Don’t Go
04 – Toronto
05 – Future Dontcare
06 – Death Dreams II
07 – How Do You
08 – Princess Towers
09 – Red Quarter
10 – Saskatoon
11 – First Contact
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: