Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

The Tins - 'Life’s a Gas' (2012)


Οι The Tins είναι μια νεοϋορκέζικη rock-indie μπάντα αποτελούμενη από τρεις φίλους, τους Mike Santillo (πλήκτρα, φωνητικά), Adam Putzer (κιθάρες, φωνητικά) και Dave Muntner (drums). Οι Santillo και Putzer έχουν παίξει κυρίως σε ακουστικές μπάντες μαζί πριν συναντήσουν το Muntner τον περασμένο χειμώνα και ξεκινήσουν να γράφουν τραγούδια ως the Tins. 


Υποστηρίζουν συνεχώς ότι προσπαθούν να συνδυάζουν τις επιρροές τους με τις δικές τους αυθεντικές εμπνεύσεις και να συνθέτουν τραγούδια διαφορετικά από κάθε άλλη μπάντα- και τελικά το καταφέρνουν σε πολύ σημαντικό βαθμό. Αυτό είναι αποτέλεσμα και της εξαιρετικής χημείας που έχουν μεταξύ τους που αν και έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε διαφορετικά σχήματα, όταν βρίσκονται οι τρεις τους, αποδίδουν άριστα την κοινή τους προσέγγιση όσον αφορά τη σύνθεση και το παίξιμο των τραγουδιών τους.



Το "Life’s a Gas" είναι το ντεμπούτο album τους και κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 23 Μαΐου. Είναι κατά γενική ομολογία ένα dream pop album με τα πλήκτρα να ακούγονται εξίσου με τις κιθάρες και με τους Santillo και Putzer να συμμετέχουν εξίσου στα φωνητικά σε κάθε τραγούδι σχεδόν. Στο "Hit and Miss" ακούγονται αρκετά σαν τους Foster the People ενώ στο "Whiteout" που ακούστηκε αρκετά ήδη και μέσω του soundcloud, τα πλήκτρα θυμίζουν έντονα δεκαετία 80. Στο "We Fought the Moon" επιβεβαιώνουν πόσο πολύ εμπνευσμένες είναι οι 

συνθέσεις τους και στο "Taking Liberties" με τη συνδρομή του οργάνου μας προτρέπουν να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας και να λικνιστούμε στο ρυθμό του. Το "Spies" ακούγεται σαν ένα κράμα Talking Heads και Arcade Fire ενώ στο ξεκίνημα του "Vicki" νομίζεις ότι έβαλες κάποιο άλμπουμ των White Stripes αλλά αργότερα μεταλλάσσεται σε ένα pop track. Προσωπικά, ξεχωρίζω το "Midnight Crowd"- ειδικά για τη γλυκιά μελωδία του με το μεταλλόφωνο μετά το ρεφρέν αλλά και το "Shozo Hirono" που είναι και η πιο αμιγώς κιθαριστική τους σύνθεση.


tracklist:


01 – Hit and Miss

02 – We Fought the Moon

03 – Taking Liberties
04 – Spies
05 – Vicki
06 – Midnight Crowd
07 – Shozo Hirono
08 – Colors
09 – Please be Kind
10 – Halo
11 – Whiteout 



Δεν υπάρχουν σχόλια: