Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Zulu Winter - 'Language' (2012)


Οι Zulu Winter είναι μία πενταμελής μπάντα που σχηματίστηκε στο Λονδίνο το 2011 από μια παρέα συμμαθητών που συναντήθηκαν πριν 12 χρόνια και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Will Daunt (φωνητικά & κιθάρες), Iain Lock (μπάσο), Dom Millard (keyboards), Henry Walton (κιθάρες) και Guy Henderson (drums). Κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα τους single, “Never Leave” και “We Should Be Swimming” και το ΝΜΕ τους χαρακτήρισε σα νέους Foals με επιβράβευση τελικά το Μάρτιο, όταν και οι Keane τους ανακοίνωσαν σαν τη support μπάντα στην περιοδεία τους στη Μεγάλη Βρεταννία.

Μετά και την κυκλοφορία του τρίτου τους single "Silver Tongue" τον Απρίλιο, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Language" στις 14 Μαίου από την Play It Again Sam. Κύριο χαρακτηριστικό του άλμπουμ είναι η άριστη ενορχήστρωση του με καμία νότα να χάνεται και καμία να μην ακούγεται περιττή. Για μία μπάντα που περίμενε τόσο καιρό, το άλμπουμ ήρθε μάλλον την κατάλληλη στιγμή- είναι τρομερά αξιόπιστο αν και ακούγονται κάπως απελπισμένοι χωρίς όμως να το επιδιώκουν συνειδητά. Αν και μοιάζουν σα μία αμιγώς κιθαριστική μπάντα, το χαρακτηριστικό τρεμουλιαστό μπάσο και τα ρυθμικά synths τους κατατάσσουν τελικά σα μία pop μπάντα.

Το ‘Key To My Heart’ που ανοίγει το άλμπουμ ακούγεται σχεδόν "επικό" ειδικά στα πρώτα του 90 δευτερόλεπτα ενώ το πρώτο τους single ‘We Should Be Swimming’ έχει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο τόνο και δημιουργεί μια ειδυλιακή εικόνα στο άκουσμά του. To ‘Silver Tongue ' με τη χαρακτηριστική γραμμή μπάσου και drums σε οδηγεί με ένα μοναδικό τρόπο στο ρεφρέν που σε παραπέμπει έντονα σε Foals και στο ‘Let’s Move Back To The Front’κυριαρχεί μια αιθέρια και ατμοσφαιρική disco αισθητική μέχρι να καταλήξει σε ένα χαρακτηριστικό britpop κιθαριστικό solo.
Στα επόμενα τραγούδια, ο τόνος πέφτει αισθητά μέχρι και το 'Never Leave' που είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο τραγούδι του άλμπουμ και για το λόγο αυτό ήταν και το πρώτο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο. Το τελευταίο τραγούδι, 'People That You Must Remember', κλείνει το άλμπουμ με τον ίδιο νωχελικό τρόπο που άνοιξε σε ένα πέπλο αργών synths και κιθάρας με echo.

Το "Language" είναι σε γενικές γραμμές ένα ντεμπούτο άλμπουμ που θα ανέμενες από πέντε ανήσυχα μυαλά από το Οxfordshire- σίγουρα αν είχαν περισσότερα τραγούδια εφάμιλλα του like 'Never Leave', θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα κλασσικό άλμπουμ. Ας ελπίσουμε ότι κάποια από αυτή την ενέργεια και έμπνευση μας την κρατάνε για το δεύτερο τους άλμπουμ...

Tracklist:

01 – Key to My Heart
02 – We Should Be Swimming
03 – Bitter Moon
04 – Small Pieces
05 – Silver Tongue
06 – You Deserve Better
07 – Let’s Move Back to Front
08 – Moments Drift
09 – Words That I Wield
10 – Never Leave
11 – People That You Must Remember


 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I like reading a post that will make people think.
Also, thanks for permitting me to comment!
Review my website :: transfer news epl latest

Ανώνυμος είπε...

Have you ever considered about including a little bit
more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything.

However imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more, "pop"!
Your content is excellent but with pics and video clips, this blog could
certainly be one of the most beneficial in its niche.
Terrific blog!
Also see my website: english premier league latest transfer rumours news

Ανώνυμος είπε...

Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your
website, how can i subscribe for a blog site?
The account aided me a acceptable deal. I had been
tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright
clear concept
Also see my page: perfumes baratos

Ανώνυμος είπε...

Aw, this was an extremely good post. Spending some time and actual effort to make a top
notch article… but what can I say… I hesitate a lot
and never manage to get nearly anything done.
Here is my web-site : pizza games girls only