Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Birthmark – 'Antibodies' (2012)



Οι Birthmark είναι το solo project του Nate Kinsella και μία προσωπική επίδειξη των μουσικών του ικανοτήτων και της μουσικής του διαστροφής. Μαζί με τα ξαδέρφια του Tim και Mike Kinsella σχημάτισαν τους Joan of Arc αλλά μετά το 2003 συμμετείχε στους indie rockers Make Believe για 3 άλμπουμς. Το 2007 ήρθε το πρώτο άλμπουμ "The Layer" όπου και έπαιξε μόνος του όλα τα όργανα όπως drums, τσέλο, πιάνο, κλαρινέτο, 
κιθάρες, μπάσο, μαντολίνο, κρουστά κ.α. Το "The Layer" ήταν μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια με το τραγούδι 'Flightless Bird' αλλά τελικά ολοκληρώθηκε, πήρε τελική μορφή και περιελάμβανε κάποια μοναδικά σαγηνευτικά tracks.

Στο "Antibodies", ο Kinsella παραμερίζει τις φωνητικές του ικανότητες και υπερτονίζει τη λυρικότητα των δημιουργιών του που είναι γεμάτες συναίσθημα. Το θετικό και το αρνητικό εναλλάσσονται αρμονικά κυρίως λόγω των φοβερών κρουστών σε συνδυασμό με τις γεμάτες ευαισθησία κιθάρες. Το "Antibodies" ακούγεται γεμάτο αυτοπεποίθηση με μία τέλεια επίδειξη ορχηστρικής μουσικής με εμπνευσμένες μουσικές ιδέες.

Το ‘Stuck’ έχει μία μελωδία που δεν τη λες άμεση, σβήνει σιγά σιγά και αντικαθίσταται με ένα αμείλικτο drum beat και το Nate να ψιθυρίζει με τα δόντια του σφιχτά το στίχο: “To the ones who love me: I’m stuck”. Το ξεδίπλωμα της μελωδίας στο ‘Shake Hands’ είναι πιο άμεσο, ακροβατώντας ανάμεσα στο funk και την indie αλλά το ‘Pacifist Manifesto’ ακούγεται ακόμη πιο indie, ειδικά όταν η φωνή του Nate πιάνει ψηλές νότες. Ο έντονος ρυθμός του ‘Please Go Away’ το κάνει σίγουρα να ξεχωρίζει ενώ το ‘Keep ‘Em Out’ είναι ίσως το πιο pop track όλου του άλμπουμ. Το ‘Big Man’ 
που κλείνει το άλμπουμ είναι δομημένο πάνω σε συγχορδίες και αρμονίες τόσο διακριτικές σα σταγόνες βροχής πάνω στην έρημο.

Αν αυτό το άλμπουμ, θα είναι η αφορμή να βγει από τη σχετική αφάνεια ο δημιουργός του θα το δείξει σίγουρα ο χρόνος. Σίγουρα το αξίζει μιας και το Antibodies είναι πραγματικά απολαυστικό και ψαγμένο μουσικά και αυτά είναι τα απαραίτητα συστατικά για να αντέξει ένα άλμπουμ στο χρόνο. 

1. Stuck
2. Shake Hands
3. Pacifist Manifesto
4. Please Go Away
5. You Lighten Me Up
6. Keep ‘em Out
7. Your Imperfections
8. Big Man


http://www.myspace.com/birthmarkincomputer



Δεν υπάρχουν σχόλια: