Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Broken Water - 'Tempest' (2012)




Οι Broken Water ξεκίνησαν όταν η Kanako Pooknyw συναντήθηκε με την Jon Hanna στο σπίτι που μοιραζόταν με κάποιες από τις φίλες της. Αυτό ήταν το ξεκίνημα μιας φιλίας και με τη συνδρομή του μπασίστα Dillan Norton φτιάξανε αρχικά τους Sisters με το Hanna στις κιθάρες και την Pooknyw στα drums. Οι Sisters διαλύθηκαν και αν και η Pooknyw ακόμη μάθαινε να παίζει drums, o Hanna είχε εντυπωσιαστεί με την ενέργεια που έβγαζε και την περιέργεια τεχνική της και τη συμπεριέλαβε στους νεοσύστατους Broken Water σα μια συνέχεια μπαντών των αρχών των 90s όπως οι Melvins, KARP και Unwound.

Στους Broken Water, το κάθε μέλος εναλλάσσεται στα φωνητικά με τους Pooknyw και το νέο μπασίστα Ingram να ισορροπούν ανάμεσα στους Mazzy Star, My Bloody Valentine, Cocteau Twins ακόμα και τους Black Tambourine. Το κάθε όργανο παίζει κόντρα στα υπόλοιπα αλλά και όλα μαζί συνεισφέροντας σε ένα ενεργητικό κρεσέντο με ένα απόλυτα ελεγχόμενο αλλά ακούραστο ήχο, ambient και αιθέριο χωρίς να απαρνιέται το punk rock στίγμα του.

Σε αυτό το άλμπουμ τους με τον ιδιαίτερα στομφώδη τίτλο "Tempest", οι Broken Water φαίνεται σα να πατάνε το κουμπί "ανανέωση" του punk rock των τελών των 80s και να αναβιώνουν μπάντες σαν τους Sonic Youth και τους Pavement. Το "Tempest" είναι drone, είναι βαρύ και θορυβώδες- οι Broken Water δεν προσπαθούν να παρουσιάσουν pop riffs, πιασάρικες φωνητικές αρμονίες ή οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει ένα συμβατικό ακροατή.

Με τους δυσδιάκριτους στίχους, τα ψυχεδελικά στοιχεία και την προτίμησή τους στην ένταση από τη μελωδία, τo "Tempest" παραμένει πάντα πιστό στις θορυβώδεις rock προ grunge ρίζες του. Οι καλύτερες στιγμές του, όπως τα “Drown” και το "Underground” ακούγονται μόνο αν είσαι fan του sludge-rock ήχου και μόνο το τελευταίο “When You Said” ακούγεται πιο pop και προσβάσιμο σε ένα πιο ευρύ μουσικό κοινό. Τελικά όμως η απόπειρα τους να γίνουν πιο μελωδικοί σε σύγκριση με το προηγούμενο τους 12ιντσο "Whet" μάλλον πέφτει στο κενό και αποδεικνύει ότι είναι 
καλύτερο να παραμείνουν στη grunge- drone- noise rock μουσική τους προσέγγιση.  

Tracklist:

01 – Drown
02 – Coming Down
03 – Orange Blossom Stains
04 – Yanka Dyagileva
05 – Underground
06 – Some Thread to Connect
07 – Paranoid
08 – River Under the River
09 – Chantal
10 – When You Said



http://brokenwatermusic.bandcamp.com/


http://www.myspace.com/brokenagua



Δεν υπάρχουν σχόλια: