Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

The Kabeedies – 'Soap' (2012)



Οι The Kabeedies είναι μία τετραμελής indie- afrobeat μπάντα από το Norwich/ Woodbridge της Μεγάλης Βρετανίας και αποτελείται από τους Evan Jones - φωνητικά/κιθάρες, Francis "Fab" Bell- drums, Katie Allard - φωνητικά και Roary Hill- φωνητικά/μπάσο. Περιγράφουν γλαφυρά τους εαυτούς τους σαν μία συμμορία από κάποια αγόρια με ένα κορίτσι που παίζουν shit pop. 

Το άλμπουμ τους ‘Soap’ κυκλοφόρησε από τη Fierce Panda στη Μεγάλη Βρετανία στις 23 Ιανουαρίου αν και προηγήθηκε η κυκλοφορία του single “Eyes” σε iTunes. Το άλμπουμ θα το χαρακτήριζες τουλάχιστον έξυπνο και πιασάρικο. Αυτή την φορά, οι The Kabeedies σπατάλησαν πολύ περισσότερο χρόνο να πειραματιστούν με τον ήχο τους. Διατηρούν τις απλές συγχορδίες του πρώτου τους άλμπουμ 'Rumpus', αλλά ο ήχος 
ακούγεται πιο έντονος και πιο ώριμος.

Το άλμπουμ ανοίγει με το 'Hang Ups Of The West', ένα χαριτωμένο ποπ τραγούδι με τους Rory and Katy να εναλλάσσονται στα φωνητικά με απόλυτη ισορροπία. Το ‘Elizabeth’ είναι μάλλον το κορυφαίο track του άλμπουμ ενώ το ‘Santiago’ κέρδισε το βραβείο rebel playlist στον BBC6 πέρσι με χαρακτηριστικά latin beats και πνευστά- ένα από τα πιο δυναμικά tracks μαζί με το ‘Come out of The Blue’ που αν και ακούγεται 
ανάλαφρο είναι γεμάτο μουσικά με πλούσιες αρμονίες και κρουστά. Το βασικό single ‘Eyes’ συνεχίζει πάνω στις ίδιες μουσικές φόρμες και το ‘Underfloor Lover’ το αγαπάς όλο και περισσότερο όσο το ακούς. Το τελευταίο ‘LT’ με το lo-fi ήχο του είναι το ιδανικό κλείσιμο για ένα άλμπουμ και μία μπάντα που συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα με την ουσιαστική και αξιόπιστη παρουσία της.

Το "Soap" σίγουρα σηματοδοτεί μία αλλαγή στη μουσική πορεία των The Kabeedies, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι τόσο πρωτοποριακό. Παρόλα αυτά, είναι ένα άλμπουμ που μπορεί να σε συντροφεύσει για το καλοκαίρι και να σε κάνει- αν όχι να χορέψεις- να χτυπήσεις ρυθμικά τα πόδια σου ακούγοντας το.

Tracklist:

01 – Hang-Ups Of The West
02 – Elizabeth
03 – The Boy With The Bad Mouth
04 – Bones
05 – Drowning Doll
06 – Santiago
07 – Come Out Of The Blue
08 – Eyes
09 – Underfloor Lover
10 – LT

http://www.myspace.com/thekabeedies
https://www.facebook.com/thekabeedies





Δεν υπάρχουν σχόλια: