Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

The Medics - 'Foundations' (2012)


Οι Medics είναι μία Αυστραλιανή ροκ μπάντα που σχηματίστηκε στο Cairns του Queensland το 2007 και τους γνωρίσαμε με το προηγούμενο άλμπουμ τους "Dance into the Dark" πέρσι- το οποίο παρουσιάσαμε κιόλας στο blog μας. Έχουν ακόμη στο ενεργητικό τους δύο EPs, ένα ομώνυμο το 2008 και το "This Boat We Call Love" το 2010 καθώς και ένα βραβείο Band Of The Year στην Αυστραλία.

Το δεύτερο δισκογραφικό τους εγχείρημα φέρει τον τίτλο "Foundations" και δεν πρόκειται να απογοητεύσει αυτούς που τους άρεσε το "Dance into the Dark". Παρά το γεγονός ότι έχουν επηρεαστεί από μπάντες όπως οι Μewithoutyou και οι Radiohead, δεν ακούγονται καθόλου όπως αυτές. Τραγούδια όπως τα "Griffin" και "Joseph" ακούγονται σαν ύμνοι που θα μπορούσαν να αποδοθούν τέλεια σε ένα live τη στιγμή που τα "Deadman" και "Golden Bear" ακούγονται πιο μεθοδικά αλλά με έντονες μουσικές κλίμακες επιτυγχάνοντας ένα δυναμικό μίγμα. Ο τραγουδιστής τους Kahl 
Wallace έχει χαρακτηριστική φωνή με έντονες διακυμάνσεις στην ένταση της κατά την ερμηνεία- ειδικά στο επικό 'Rust' ενώ στο "Ocean Eyes" δένει αρμονικά με τις κιθάρες που στριγγλίζουν. Το άμεσο και απότομο "Slowburn" και το ακουστικό αριστούργημα "50 Years" προσφέρουν με τη σειρά τους στην ποικιλομορφία του "Foundations".

Οι Medics σε όλο το άλμπουμ ακούγονται σταθεροί και αξιόπιστοι, με καλογραμμένη μουσική εκτελεσμένη με νεύρο και διάθεση. Ο ντράμερ τους Jhindu Lawrie κάνει επίδειξη της απαράμιλλης τεχνικής του προσθέτοντας ιδιαίτερες προεκτάσεις σε κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Η κιθάρα και το μπάσο ακολουθούν πιστά- όχι βέβαια στα ίδια επίπεδα δεξιοτεχνίας αλλά με μία ευαισθησία που συντελεί στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου μουσικού στυλ που διαθέτουν ως μπάντα οι Medics. 

Παρόλα αυτά, το "Foundations" αφήνει τελικά την αίσθηση ότι η μπάντα έχει ακόμη πολλά να δώσει. Έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν ήχο αρκετά δικό τους και πάνω σε αυτόν πειραματίζονται και εμφανίζονται να είναι η ανερχόμενη δύναμη της Αυστραλίας.

tracklist:

01 – Beggars
02 – Rust
03 – Griffin
04 – Ocean Eyes
05 – Joseph
06 – Deadman
07 – Slowburn
08 – 50 Years
09 – Nevergone
10 – Finegan
11 – Golden Bear

official site:




1 σχόλιο:

bidi είπε...

Υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα. το foundations είναι το πρώτο αλμπουμ των αυστραλων medics. το dance into the dark είναι το πρωτο αλμπουμ των ολλανδων medics. Υπάρχουν 2 συγκροτηματα με το ιδιο ονομα (αν και μουσικά το υφος τους ειναι αρκετα διαφορετικο).
Συνέχισε την πολυ καλη δουλειά.