Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

The Ty Segall Band - 'Slaughterhouse' (2012)


Οι Ty Segall Band αποτελείται από τον Ty Segall μαζί με τους συνοδοιπόρους του Emily Rose Epstein, Charlie Moothart και Mikal Cronin. Ο Ty Segall έχει διατελέσει τραγουδιστής στους Epsilons, drummer στους Traditional fools και περιστασιακά στους Party Fowl και από τον Φεβρουάριο του 2009, κιθαρίστας και drummer στους Sic Alps. Έχει προσηλωθεί πλήρως στη νέο psych garage μαζί με τους Sic Alps και τους Thee Oh Sees και είναι από τους καλύτερους εκπροσώπους της νέας garage rock του San Francisco.

Το πρώτο τους άλμπουμ "Slaughterhouse" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Ιουνίου από τη Red records. 11 εκπληκτικά tracks που κινούνται στο psych-punk διαχωρίζοντας το μουσικό τους στυλ από την underground garage όχι μόνο λόγω της ταχύτητας τους στο παίξιμο αλλά και από την εκπληκτική δεξιοτεχνία τους ως μουσικοί. Η δίψα τους για θόρυβο σε αυτό το άλμπουμ είναι τόσο έντονη που το τελευταίο track, “Fuzz War”, είναι ένα δεκάλεπτο ανελέητης παραμόρφωσης.


Στο εναρκτήριο track, “Wave Goodbye”, ο Segall θυμίζει - όχι για πρώτη φορά- τον Kurt Cobain στο “Bleach”. Τραγούδια όπως τα “The Tongue” και “Tell Me What’s Inside Your Heart” αποδεικνύουν ότι ο Segall και η παρέα του φιλτράρουν τη γνώση τους γύρω από τους ρυθμούς των ‘60s μέσα από το δικό τους πρίσμα σε σημείο να ακούγονται σαν μία εντελώς παραμορφωμένη έκδοση των Beatles. Το “Diddy Wah Diddy” είναι ένα garage αριστούργημα ενώ στο “Fuck this fucking song!” ο Segall ουρλιάζει στην αρχή “Alright, here we go: extra fast” και μετά είναι σα να τον ακούς να βγάζει τα εσώψυχά του.

Το "Slaughterhouse" σίγουρα δε θα ξαναγράψει τη βίβλο του fuzz-rock (κάποιοι κατατάσσουν τη μουσική του Segall garage rock, άλλοι πάλι punk) αλλά έρχεται να τονίσει την πολυδιάστατη μουσική προσωπικότητα του Ty Segall που φέτος ολοκλήρωσε τρία άλμπουμς μεταξύ άλλων και με τους White Fence σε μια χρονιά απόλυτα δημιουργική για αυτόν.

Tracklist:

1 Death
2 I Bought My Eyes
3 Slaughterhouse
4 The Tongue
5 Tell Me What’s Inside Your Heart
6 Wave Goodbye
7 Muscle Man
8 That’s The Bag I’m In
9 Diddy Wah Diddy
10 Oh Mary
11 Fuzz War


Δεν υπάρχουν σχόλια: