Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

BirdPen- 'Global Lows' (2012)


Οι BirdPen είναι μια βρεταννική alternative rock μπάντα, σχηματίστηκαν το 2004 και αρνούνται πεισματικά να αναφέρουν από ποιο μέρος του νησιού προέρχονται. Προικισμένοι μουσικοί και οι δύο κύριοι συνθέτες, οι Dave Pen και Mike Bird έχουν φτιάξει μουσικές κοντά στο στυλ της έντονα σκοτεινής μουσικής που εκδηλώνει κάποια στοιχεία από το πολυσύνθετο ταλέντο τους. Ο Dave Pen είναι επίσης μέλος των Archive και έχει συνεισφέρει στη σύνθεση τραγουδιών στα 3 τελευταία άλμπουμ τους.

Οι BirdPen επιστρέφουν μέσα στο 2012 με το δεύτερο studio album τους με τίτλο "Global Lows"- προηγήθηκε το "On/Off/Safety/Danger" που τους εξασφάλισε αμέτρητες περιοδείες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Το "Global Lows" κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου από τη Last Exit Records. Η παραγωγή και ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε στο Manchester από τον Jim Spencer (παραγωγό μεταξύ άλλων των The Horrors, New Order, The Charlatans, Oasis, The Cribs, Johnny Marr και Echo and the Bunnymen) και ολοκληρώθηκε στα EVE Studios στο Stockport σε 4 μέρη σε περισσότερο από 12 μήνες.

Οι BirdPen για ακόμη μία φορά κάνουν μουσική κατάθεση ψυχής και το "Global Lows" είναι ένα άλμπουμ εμπνευσμένο από το υποσυνείδητό τους. Τα τραγούδια του αποδεικνύουν πόσο εύκολο είναι να χειρίζεσαι το ανθρώπινο πνεύμα, από την ψεύτικη ευημερία στην αυτοκαταστροφή. Μιλάνε μεταξύ άλλων για τη μοναξιά του πολέμου, για τη διαφθορά στην πολιτική, για ξεπεσμένες βασίλισσες που έχουν πέσει στα ναρκωτικά. Ο φόβος της κλειστοφοβίας, η παράνοια, η αγάπη, η απώλεια και το να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με ανοικτά μυαλά δείχνει την προοπτική ενός κόσμου που πλέον δε θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά να κρατάμε το χειριστήριο της τηλεόρασης και να το
βλέπουμε παθητικά να εξελλίσσεται.

Tracklist:

01. No Escape (6:45)
02. Nature Regulate (6:05)
03. Saver Destroyer (3:54)
04. Mule (4:30)
05. Sorrow (5:24)
06. Only The Names Change (7:12)
07. Missing Sun (3:53)
08. A Thousand Followers (5:28)
09. The Bridge (4:03)
10. The Safety In Numbers Is Now Zero (7:04)



Δεν υπάρχουν σχόλια: