Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Funeral Suits – 'Lily Of The Valley' (2012)


Οι Funeral Suits είναι ένα τετραμελές από την Ιρλανδία που αποτελείται από τους Brian James, Mik McKeogh, Greg McCarthy και Grant Dar.
Μια κοινή τους αγάπη για δυνατές, παραμορφωμένες κιθάρες, αρμονική ποπ, art rock και electronica οδήγησε την μπάντα στο Βόρειο Δουβλίνο, για το γράψιμο, τις πρόβες και τις κατά καιρούς εμφανίσεις ως special guests για τους Franz Ferdinand, Passion Pit, The Maccabees, Local Natives μεταξύ άλλων.
Οι Funeral Suits έχουν ηχογραφήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους 'Lily of the Valley' με τον διάσημο παραγωγό Stephen Street (Blur, The Smiths).
Όλο το άλμπουμ έχει μια "Gary Numan συναντά τους U2" αίσθηση, με το ‘Colour Fade’ δείχνει την ικανότητα του γκρουπ σε δύο στοιχεία, τα θολά φωνητικά του Brian James γύρω από jangly riffs κάνοντας το κομμάτι πολύ πιασάρικο. Μαζί με το ‘Colour Fade’, το δεύτερο single ‘Health’ ξεχωρίζει επίσης με τις δυνατές κιθάρες και τα tribal drums.
Συνολικά το 'Lily of the Valley', με τη βοήθεια των singles "Health" και "Florida", και κάθε νότας ενδιάμεσα, είναι ένα alternative έπος, και μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να μπει στην ίδια κατηγορία με το "At War With The Mystics" των Flaming Lips, ή το "Origin Of Symmetry" των Muse . Ένα τεράστιο άλμπουμ με πολύ καρδιά, καθώς και ψυχολογία, αυθεντικότητα, δύναμη και ωριμότητα για να το κάνουν ένα κλασικό άλμπουμ στο μέλλον.
Tracklist
01. Mary’s Revenge
02. Colour Fade
03. Health
04. Hands Down By Your Side
05. All Those Friendly People
06. We Only Attack Ourselves
07. Adventures Misadventures
08. Stars Are Spaceships
09. Florida
10. Machines Too
11. I Still Love The High


Δεν υπάρχουν σχόλια: