Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Rah Rah - 'The Poet's Dead' (2012)


Οι Rah Rah είναι μία indie rock μπάντα από τη Regina, Saskatchewan του Καναδά. Ιδρύθηκαν από την Amelie G, μια γνωστή τραγουδίστρια, αργότερα μεταλλάχτηκαν σε τριμελή μπάντα και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP "Songs for Pasquale" σε ανεξάρτητη εταιρία. Το 2007 ο Joel Passmore, παλιός των Despistado προσχώρησε στην μπάντα στο μπάσο μαζί με τους Samra Sahlu στα keyboards και Kristina Hedlund στο βιολί. Ακολούθησε το πρώτο τους LP "Going Steady" το Νοέμβριο του 2008 από τη Young Soul Records.

Το φθινόπωρο του 2009, η Vanessa Benson (keyboards/φωνητικά/μπάσο) μπήκε στην μπάντα και στη συνέχεια ανακηρύχτηκαν "Best Alternative New Artist" και "Best New Canadiana Artist" στη λίστα των iTunes Best του 2009 list.

Το 7ιντσο "Little Poems"/"I Could Tell You I'm Sorry", όπως είχαν αναγγείλει οι ίδιοι, θα ήταν το προοίμιο για το νέο τους LP "The Poet's Dead" που στις 2 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει ψηφιακά και επίσημα στις 23 του ίδιου μήνα από τη Hidden Pony Records. Η παραγωγή του έγινε από τους Gus Van Go και Werner F (the Stills, Hollerado, Priestess). Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου τους, η τέλεια ενορχήστρωση του άλμπουμ απογειώνει τις ήδη εμπνευσμένες συνθέσεις τους και την εξέλιξη της pop αισθητικής τους. Η Erin Passmore μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το να ηχογραφείς με τους Gus και Werner είναι μία πρόκληση και ξέρουν ακριβώς τον τρόπο να σε εμπνέουν να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Ξεχωρίζουν δίχως αμφιβολία το εναρκτήριο "Art & A Wife" με μία αισθητική αλά Neil Young, τα πιο britpop "Prairie Girl" και "20s", το ομώνυμο "The Poet’s Dead" (προσωπικά αγαπημένο...) και το "Saint" με τα οποία δείχνουν την καταγωγή τους με ένα καθαρά "καναδέζικο" ήχο αλλά και το "I’m a Killer" που θυμίζει έντονα Metric στα φωνητικά του.

Ο σκηνή του Καναδά έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα υπέροχο άλμπουμ στο πλούσιο οπλοστάσιο της και μας κάνει πλέον να είμαστε προίδεασμένοι και να ακούμε κάθε μπάντα από τη συγκεκριμένη χώρα έχοντας κάθε φορά και υψηλότερες προσδοκίες.

tracklist:

01 – Art & a Wife
02 – Prairie Girl
03 – First Kiss
04 – 20s
05 – Dead Man
06 – The Poet’s Dead
07 – I’m a Killer
08 – Run
09 – Fake Our Love
10 – Saint


Δεν υπάρχουν σχόλια: