Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

The Helio Sequence – 'Negotiations' (2012)


Οι The Helio Sequence είναι μία διμελής indie electronic/shoegaze μπάντα που σχηματίστηκε το 1999 στο Beaverton του Oregon και αποτελείται από τους Brandon Summers στις κιθάρες και φωνητικά και τον Benjamin Weikel (τέως των Modest Mouse) στα keyboards και drums. Μέχρι στιγμής, έχουν κυκλοφορήσει δύο άλμπουμς στη Sub Pop, δύο στη Cavity Search από το Portland και ένα EP σε ανεξάρτητη παραγωγή.

To ‘Negotiations’ είναι το πέμπτο τους άλμπουμ σε σύνθεση, ηχογράφηση και παραγωγή αποκλειστικά από τους ίδιους και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτεμβρίου με το πρώτο single ακόμη να μην έχει ανακοινωθεί. Οι ίδιοι περιγράφουν το άλμπουμ πιο "αιθέριο" και μινιμαλιστικό από τα προγενέστερα και ίσως τελικά να απευθύνονται σε ένα όχι και τόσο ευρύ κοινό.

Το άλμπουμ μπαίνει μελωδικά με τα "One More Time" και το "October" (ένα εν δυνάμει pop hit...) αλλά δυναμώνει με τα riffs του ‘Hall of Mirrors’ που θυμίζει τους Courteneers στο ‘Falcon’ του 2010. Τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ ξεκινάνε σαν αυτοσχεδιασμοί του ενός λεπτού αλλά μεταμορφώνονται σε πανέμορφες μελωδίες. Τα φωνητικά του Summers ακούγονται και πάλι δυσδιάκριτα μέσα από βαριές κιθάρες που μοναδικά ο ίδιος και η επιδεξιότητα του Weikel στα drums κάνουν το άλμπουμ να ξεχωρίζει από τα προηγούμενα τους και να είναι μάλλον και αυτό στο οποίο το ντουέτο κάνει πραγματικά κατάθεση "μουσικής" ψυχής μέχρι στιγμής.

Tracklist:

1. One More Time
2. October
3. Downward Spiral
4. The Measure
5. Hall of Mirrors
6. Harvester of Souls
7. Open Letter
8. When the Shadow Falls
9. Silence on Silence
10. December
11. Negotiations





Δεν υπάρχουν σχόλια: