Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

July Talk - 'July Talk' (2012)




Από το Τορόντο προερχόμενοι, ο Peter Dreimanis και η Leah Fay δημιούργησαν μόλις πέρυσι τους July Talk. Αυτό είναι το ομώνυμο  ντεμπούτο άλμπουμ, που αναμέναμε με ανυπομονησία.
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Dream House Studios στο Τορόντο με παραγωγό τον Alexandre Bonenfant (Crystal Castles, METZ) και στη συνέχεια η μίξη έγινε με τον Jon Drew (Fucked Up, Arkells, Tokyo Police Club).
Το άλμπουμ όσον αφορά στον ήχο και στο στυλ, εναλλάσσεται μεταξύ της ροκ, της folk με μερικά dance στοιχεία όλα σωστά δοσμένα.
Ένας ήχος με ρίζες στην Americana με τα διπλά φωνητικά των Johnny and June, την ανατριχιαστική εκκεντρικότητα του Tom Waits, και τον ρυθμό των Edward Sharpe and the Magnetic Zeros. Είναι ένα μοναδικό μείγμα που δανείζεται από διαφορετικές δεκαετίες και τομείς, αν και το που αρχίζουν και που τελειώνουν οι επιδράσεις είναι έξυπνα μεταμφιεσμένο.
Το μοναδικό στοιχείο του ήχου των July Talk είναι σταθερά στη θέση του: η απίθανη φωνητική χημεία μεταξύ του Peter Dreimanis και της Leah Fay. Η τραχιά, μουσκεμένη από ουίσκι,  αλά Tom Waits φωνή του Dreimanis, αλληλεπιδρά και εναλλάσσεται με την γλυκιά, ήπια φωνή της Fay με έναν τρόπο που κλέβει την προσοχή από τη ενορχήστρωση και δίνει ώθηση σε κάθε στυλ που αποφασίζουν να ανακατέψουν.

Το πρώτο τραγούδι, "The Garden", που συνεχόμενα ρέει στο “Guns & Ammunition” μας δίνουν να καταλάβουμε το στυλ, που φτάνει στο ανώτατο σημείο στα “Paper Girl” (πρώτο single του δίσκου) και “Someone”. 

Track Listing:
01. The Garden
02. Guns & Ammunition
03. Paper Girl
04. Brother
05. Someone
06. Let Her Know
07. Having You Around
08. Don’t Call Home
09. Comedown Champion
10. I’ve Rationed Well

links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: