Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Λεπτομέρειες για την εμφάνιση των O. Children στην Θεσσαλονίκη


MUSIC VELOCITY & UP 'N' LOUD RADIO PROUDLY PRESENT

O. Children (UK)

Jane Doe (GR)

The Fuzzy Nerds (GR)

Κυριακή 11 Νοεμβρίου, Γαία Live Stage



 Mε την εμβληματική μορφή του τραγουδιστή τους Tobias O'Kandi και με έντονες αναφορές στο Post-Punk των 80's,οι O.Children χαρακτηρίζονται σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα της indie/new wave σκηνής.

Η πρώτη εποχή του συγκροτήματος βρίσκει τους Tobias O'Kandi και Andi Strange να φτιάχνουν μουσική με το όνομα Βοno Must Die. Με την προσθήκη των Gauthier Ajarrista στην κιθάρα και του Harry James στο μπάσο,αλλάζουν το όνομα τους σε O.Children και ξεκινούν το ταξίδι τους στη μουσική μέχρι σήμερα.

Το 2009 κυκλοφορούν το ντεμπούτο άλμπουμ τους,το οποίο παίρνει διθυραμβικές κριτικές απότον μουσικό τύπο,κυρίως χάρη στα τραγούδια Dead Disco Dancer,Heels & Ruins που περιέχονταν σε αυτό. Η επιτυχία του άλμπουμ τους τους κάνει γνωστούς στους κύκλους του νέου κύματος της new wave/indie μουσικής και δεν είναι λίγοι αυτοί που τους συγκρίνουν με μπάντες όπως οι Editors,Horrors κ.α.Τα live shows τους εντυπωσιάζουν,ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν τον επιβλητικό έγχρωμο τραγουδιστή τους,Tobias O'Kandi σαν τον νέο Ian Curtis ή Nick Cave.

Ακολουθεί μια 3ετία σχετικής σιγής από την μπάντα,που οφείλονταν κυρίως στα σοβαρά προβλήματα υγείας του τραγουδιστή τους και σε ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε με την βίζα του. Το 2012 βρίσκει τους O.Children να κυκλοφορούν ένα πολύ καλό νέο άλμπουμ,με τον τίτλο Apnea και τους βρίσκει να δίνουν αρκετές συναυλίες εκτός Μεγάλης Βρετανίας,αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με την βίζα του τραγουδιστή τους.

- Οι Jane Doe επέστρεψαν με νέο άλμπουμ 5 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους "Heaven For Dogs" και ύστερα από 312 πρόβες και κάμποσες ώρες στο στούντιο.
Το όνομα του είναι “The Enormous Head of King Splendid” και περιλαμβάνει 17 τραγούδια που στον στιχουργικό τους πυρήνα έχουν πάρει τα θέματα τους από γνωστά ή όχι και τόσο γνωστά λογοτεχνικά πονήματα (όπως είναι «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το «Ταξίδι στην Άκρη της Νύχτας», «Το Άρωμα του Ονείρου» κα).

Στην παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης ενώ στο δίσκο συνέβαλαν τα μέγιστα οι Θοδωρής Παπαδημητρίου (The Prefabricated Quartet), Μιχάλης Βρέττας (Boomstate, Ν. Πορτοκάλογλου), Τάσος Παπαλιάς (Leaf) και Πάνος Παπαδόπουλος (Vain Velocity).

Προπομπός του άλμπουμ υπήρξε το εξαιρετικό βιντεοκλίπ τους για το τραγούδι "All The Poets Are Dead" που συγκέντρωσε εξαιρετικά σχόλια.

Στα άδυτα των προβών και των ηχογραφήσεων τρύπωσε ο κομίστας Peslac που σιγά σιγά θα αποκαλύπτει την ατμόσφαιρα που επικράτησε σε αυτές μέσα από μια σειρά κόμικ με τον ενδεικτικό τίτλο «Οι (σχεδόν) συναρπαστικές περιπέτειες των Jane Doe».

- Οι Fuzzy Nerds είναι μια post alternative και αρκετά πειραματική indie μπάντα που έχει κυκλοφορήσει ώς τώρα 5 albums (bloody fat 1998, a thought about princes 2000, happy fuzzy thinkin' 2006, mirror phase 2008, covering the fuzz... 2012), ένα ep. (Lucifair 2003) και μία ψηφιακή συλλογή με fuzzy b – side tracks (b – sides 2011) για την fuckingreat?, την grabber records, την psycho puppie records και την tmc music αντίστοιχα.

Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με όλες σχεδόν τις σημαντικές εγχώριες μπάντες του χώρου (Closer, Bokomolech, Film, Matisse, κ.α.), όπως επίσης και με κάποια από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς μουσικής σκηνής (Blackfield, iLiKeTRAiNS, Puressence, The Subways κ.α.), ενώ έχουν συνεργαστεί για την ηχογράφηση του 4ου album τους (mirror phase) με τον διεθνούς φήμης βρετανό παραγωγό Clive Martin.

Οι κυκλοφορίες τους έχουν τύχει θερμότατης αποδοχής από κοινό και μουσικοκριτικούς και κομμάτια τους όπως τα anaesthesia, plastic, lying underground, since you fell, happy?, project no 9, mirror phase κ.α. έχουν κερδίσει σημαντική θέση στο airplay του εγχώριου αλλά και του ευρωπαϊκού εναλλακτικού ραδιοφώνου και όχι μόνο.

Οι Fuzzy Nerds έχουν συμμετοχές σε πολλά festivals, μουσικές συλλογές αλλά και soundtrack, ενώ το video clip τους για το κομμάτι τους “117” από το mirror phase επιλέχθηκε από τον διεθνή indie χώρο και προβλήθηκε και σε μουσική εκπομπή αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου (Music Mix USA).

Τον Μάρτιο του 2012 οι Fuzzy Nerds κυκλοφόρησαν την πιό πρόσφατη δουλειά τους, το 5ο album τους με τον τίτλο “Covering the Fuzz...” που αποτελείται αποκλειστικά από αγαπημένα covers “υπό την fuzzy οπτική” των nerds . Το “Covering the Fuzz...” κυκλοφόρησε μόνο ψηφιακά και δωρεάν ώς “bonus album”, για τους φίλους της μπάντας, μαζί με ολόκληρη τη δισκογραφία τους από την Psycho Puppie και την TMC Music Publishing και αποκλειστικά
στη διεύθυνση :
http://www.heedia.com/fuzzography

Αυτόν τον καιρό η μπάντα δουλεύει το 6ο της full-length αλμπουμ, με τον τίτλο “killer 13”, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το Χειμώνα του 2013...

Oι Fuzzy Nerds είναι πρωτίστως... nerds, ζούν στη Nerdland και είναι πολύ ευτυχείς γι'αυτό... Δημιουργήθηκαν το 1994 και πλέον αποτελούνται απο πέντε μέλη:

Πέτρος Fuzzhead Βυζούκης
κιθάρα/φωνητικά
Μαρία Χολέβα
κιθάρα
Ευθύμης Σφαιρόπουλος
μπάσο
Πάνος Παπακώστας
vibes/programming
Κώστας Δημητρίου
τύμπανα

Εισιτήρια:

- Limited e-tickets (50) for 12euros (http://www.eventbrite.com/event/4523082662)

- Discounted pre-sale tickets for 15euros (the first 120 tickets)

- Pre-sale & on door tickets for 18euros

Χορηγοί Επικοινωνίας: Up 'n' Loud Web Radio,Noizy.gr,Refresh Magazine,Sawbiz.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: