Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Outer Minds - 'Behind the Mirror' (2012)



Οι Outer Minds είναι μια garage psych pop μπάντα από το Chicago με ανδρικά και γυναικεία φωνητικά και αν και αρκετά υποτιμημένοι αρχικά, ήρθαν στο μουσικό προσκήνιο κινούμενοι κυρίως στο περιθώριο με διάφορες μουσικές ενσαρκώσεις. Ο ήχος τους έχει έντονα σημάδια από την pop/psych των 60s με τα κλασσικά gospel χαρακτηριστικά της αλλά έχει εμπλουτιστεί με κάποια σύγχρονα στοιχεία.

Με κύριους άξονες τους Zach Medearis (Black Beauties, Lover!) και A-Ron Orlowski’s (Baseball Furies, Lover!, Dirges), οι Outer Minds έχουν αλλάξει κατά καιρούς πολλά από τα υπόλοιπα μέλη τους με τη σημερινή τους σύνθεση να περιλαμβάνει επίσης τους Brian Costello (drums), MaryMckane (keyboards και φωνητικά) και Gina Lira (φωνητικά και κρουστά). Έχουν κυκλοφορήσει ένα EP με 4 tracks στη HoZac Records, ένα 7ιντσο στη Goodbye Boozy και ένα 7ιντσο στην Push My Buttons καθώς και το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους στη SouthPaw records. 

Το δεύτερο τους album είναι το “Behind the Mirror” και έρχεται να προστεθεί στο πρόσφατο ντεμπούτο άλμπουμ με τη μόνη διαφορά ότι είναι πιο σκοτεινό και μπαίνει πιο πολύ στα voodoo psych pop μονοπάτια. Αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Resurrection Records στις 31 Οκτωβρίου αλλά είναι ήδη διαθέσιμο προς πώληση από τη σελίδα της εταιρίας στο bandcamp.

Το πρώτο single που ήδη κυκλοφόρησε, “We Are All Stone”, δίνει ήδη το στίγμα του άλμπουμ- garage rock εκτελεσμένη με έντονη παραμόρφωση και "παιχνιδιάρικες" συγχορδίες βγαλμένη από τα 45άρια της δεκαετίας του '60 αλλά όχι απαραίτητα προσκολλημένη μουσικά εκεί. Στο εναρκτήριο "She Calls My Name" αλλά και στο "Bohemian Grove", σου φέρνουν έντονα στο μυαλό Sonics, στα "Those Machines" και "Look Behind The Mirror" είναι σα να ακούς τους Animals σε μια σύγχρονη εκδοχή και το "End Of The World" θα ήταν το ιδανικό άκουσμα που θα μπορούσε να συνοδέψει μια τέτοια στιγμή. Το "Charlemagne" είναι προσωπικά το αγαπημένο μου - μάλλον επειδή κάπου μου θύμισε ακόμα και Inspiral Carpets- ενώ το "Dead Boot" είναι το πιο τέλειο κλείσιμο με ένα όργανο βγαλμένο από καθολική εκκλησία. 

Αν και ποτέ δεν ήμουν φανατικός του είδους, οι Outer Minds συστήνονται ανεπιφύλακτα λόγω κυρίως της μελωδικότητας αλλά και του νεύρου του παιξίματος τους...

http://hozacrecords.com/2010/08/outer-minds/

http://outerminds.bandcamp.com/


Tracklist:

1. She Calls My Name
2. Bohemian Grove
3. Those Machines
4. Pleasure Cruise
5. Look Behind The Mirror
6. We Are All Stone
7. End Of The World
8. Charlemagne
9. Cool Times
10. Dead Boot

Δεν υπάρχουν σχόλια: