Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Paws - 'Cokefloat!' (2012)


Οι PAWS κατοικοεδρεύουν στην Γλασκώβη της Σκοτίας, απαρτίζονται από τους Phillip Taylor, Josh Swinney και Matt Scott και στα πρώτα βήματά τους φρόντισαν να γνωστοποιήσουν την μουσική τους μέσα από την κυκλοφορία κασετών “PAWS Vol. 1,2,3”,  EPs “Misled Youth”, ‘Mermaid’, και singles “Jellyfish/Bloodline”,  “Violent Vicky Violet”.
Φέτος λοιπόν υπό την ετικέτα της Fat Cat records παρουσίασαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘Cokefloat’.
Ο ήχος τους κινείται μεταξύ της indie κιθαριστικής σκηνής αλά Teenage Fanclub, υπάρχουν garage ψήγματα που παραπέμπουν στον πρώτο δίσκο των Japandroids κι ενώ παράλληλα στην ατμόσφαιρα διαχέεται μια pop ανεμελιά.
Γνέφουν στους Sonic Youth, Dinosaur Jr και The Lemonheads, καθώς και σε πιο σύγχρονες μπάντες όπως οι Best Coast, Cloud Nothings, Veronica Falls και ιδίως οι Yuck.
Το συνολικό προφίλ είναι lo fi και η παραγωγή θυμίζει αρκετά τις δουλειές του Albini. Γενικώς πρόκειται για ένα δίσκο γεμάτο ζωτικότητα και ενθουσιασμό, χωρίς περιττές μελαγχολίες που είναι κατάλληλος για ακρόαση υπό οιοσδήποτε συνθήκες. Από το σύνολο των κομματιών ξεχωρίζουν το πρώτο singleSore Tummy’ καθώς επίσης τα  και fuzz-αριστά Jellyfish’, ‘Bloodline’ και ‘Bloodline
Το Cokefloat!  είναι προσωπική μουσική, ξεχύνεται κατευθείαν από την καρδιά - ακριβώς όπως θα πρέπει να είναι το punk.

links:

Tracklisting
1. Catherine 1956
2. Jellyfish
3. Homecoming
4. Pony
5. Bloodline
6. Boregasm
7. Sore Tummy
8. Get Bent
9. Tulip
10. Miss American Bookworm
11. Bird Inside Birdcage, Ribcage Inside Bird
12. Winners Don\'t Bleed
13. Poor Old Christopher Robin


Δεν υπάρχουν σχόλια: