Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Peace - 'The World Is Too Much With Us' (2012)



Οι Peace είναι μια indie μπάντα από το Vancouver και έχουν ένα EP (‘Slow Children’) που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2009 και ένα LP (‘My Face’) που κυκλοφόρησε από την Pop Echo Records το 2011 ήδη στο ενεργητικό τους. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από το τραχύ μπάσο και τις ανατρεπτικές κιθάρες με σαφείς επηρροές κυρίως από τους Fall αλλά και από μπάντες των 90s (Pavement, Throwing Muses). 

Με το "The World Is Too Much With Us", που κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου, ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο με τη συνεργασία τους με τη Suicide Squeeze Records. Ο παραγωγός παραμένει ο ίδιος, δηλαδή ο Jordan Koop στο στούντιο του, Noise Floor studio στο Ladysmith.

Από το εναρκτήριο "Your Hand in Mine" και τα ψυχεδελικά "Winterhouse" και "Free Time" μέχρι το κιθαριστικό "Black Cocaine" και το νεο- ρομαντικό με αισθητική 80s "Fun and Games", όλα περιστρέφονται γύρω από τη βαρύτονη και έντονα λυρική και ποιητική φωνή του Dan Geddes.

Το "The World is Too Much With Us" έρχεται να επιβεβαιώσει το βάθος και τη δραματική διάσταση του ήχου των Peace. Το μπάσο του Connor είναι πότε καταιγιστικό και πότε υπνωτικό, τα κιθαριστικά solos του Mike έχουν απότομες εξάρσεις, τα drums του Geoff είναι πιο ήρεμα και κρατούν τις ισορροπίες. Οι στίχοι όμως και τα φωνητικά του Dan, για τα οποία έχει ονομαστεί και ως "post-punk ποιητής" του Vancouver, εναλλάσουν εικόνες απελπισίας και ερωτικού πάθους. 

Tracklist:

1. Your Hand In Mine
2. Fun and Games
3. The Perp Walk
4. Kissed Dust
5. Black Cocaine
6. Winterhouse
7. Free Time
8. Tattoo


Δεν υπάρχουν σχόλια: