Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Crystal Castles - 'III' (2012)


Οι Crystal Castles είναι μία καναδέζικη electronic experimental μπάντα που σχηματίστηκε το 2004 στο Toronto από τον παραγωγό Ethan Kath και την τραγουδίστρια Alice Glass. Αφού κυκλοφόρησαν πολλά περιορισμένης κυκλοφορίας EPs μεταξύ 2006 και 2007, ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2008, με singles τα"Alice Practice", "Crimewave", "Air War", "Courtship Dating" και "Vanished". Το 2011, κυκλοφόρησαν το δεύτερο "II" που έτυχε καθολικής αναγνώρισης ειδικά με τη συμμετοχή του Robert Smith στο πετυχημένο single "Not In Love".

Το τρίτο τους άλμπουμ "ΙΙΙ" κυκλοφορεί στις 12 Νοεμβρίου με δύο singles να έχουν ήδη προηγηθεί- πιο συγκεκριμένα τα "Plague" και "Wrath of God". Σε σχέση με τα δύο προηγούμενα, δεν κυριαρχούν τα keyboards, αλλά νέοι παραλλαγές ήχων και ακουσμάτων με μία έντονη αίσθηση μιζέριας. Κατά τα άλλα, ο ήχος παραμένει θορυβώδης, οι τίτλοι των τραγουδιών πάντα φέρνουν δυσάρεστους συνειρμούς, οι στίχοι δυσδιάκριτοι με την Alice Glass να "τσιρίζει" σε πολλούς από αυτούς.

Το ‘Kerosene’ καταφέρνει να είναι τόσο χορευτικό όσο και στοιχειωμένο ενώ το ‘Affection’ ακούγεται πιο οικείο και θυμίζει αρκετά από τα τραγούδια του "II". Το ‘Transgender’ έχει μια ιερότητα σα να ηχογραφήθηκε στο εσωτερικό κάποιας εκκλησίας ενώ το ‘Wrath of God’ είναι το τραγούδι που είναι πιο κοντά στη νέα τους προσέγγιση- ειδικά προς το τέλος του. Το 'Sad Eyes' εξελλίσσεται σε ένα πένθιμο μοιρολόι με στίχους όπως οι εξής: "My sad eyes, you can't disguise." Κορυφαία στιγμή του άλμπουμ το κλείσιμο του με το "Child I Will Hurt You", ένα πανέμορφο αλλά και ανυπόφορα θλιμμένο νανούρισμα.

Κάθε στιγμή του "III" είναι για τον ακροατή του ένα "ακουστικό" κρύο ντους επιβεβαιώνοντας οτι το ντουέτο από το Τορόντο είναι κάθε άλλο παρά προβλέψιμο συνθετικά...

Tracklist:
01 Plague
02 Kerosene
03 Wrath of God
04 Affection
05 Pale Flesh
06 Sad Eyes
07 Insulin
08 Transgender
09 Violent Youth
10 Telepath
11 Mercenary
12 Child I Will Hurt You




Δεν υπάρχουν σχόλια: