Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Sugar Army - 'Summertime Heavy' (2012)


Οι Sugar Army από το Perth της Δυτικής Αυστραλίας δημιουργήθηκαν το 2005, αρχικά ως τετραμελής μπάντα. Φέτος κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους άλμπουμ “Summertime Heavy” σε παραγωγή των Eric J (Weezer, Jon Spencer Blues Explosion) και Scott Horscroft (Silverchair, The Sleepy Jackson, Paul Kelly) ηχογραφημένο στα  BJB Studios στο Sydney.
To “Summertime Heavy” σηματοδοτεί την επιστροφή των Sugar Army –Summertime / Heavy είναι οι μοναδικές δύο λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τόσο άψογα αυτό το αινιγματικό πακέτο από μελωδίες. Η μπάντα είχε κάνει πάταγο σε εθνικό επίπεδο μετά την πρώτη κυκλοφορία τους, “The Parallels  Amongst Ourselves” – όπου τα singles των  ακούγονταν παντού σε μεγάλο βαθμό, οι συναυλίες τους ήταν sold out και στα φεστιβάλ παίζανε στην main stage. Αλλά, ενώ ετοιμάζονταν για το δεύτερο άλμπουμ ο μπασίστας τους αποχώρησε και προσχώρησε στους Birds Of Tokyo. Αντί να προσλάβουν ένα session μουσικό, τα τρία εναπομείναντα μέλη φρόντισαν οι ίδιοι το μπάσο.
Εδώ, η μπάντα έχει επικεντρωθεί στο δυνατό γράψιμο των τραγουδιών και όχι τόσο στην ατμοσφαιρική παραγωγή, και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Ο ήχος των Sugar Army παραπέμπει  στους  Silversun Pickups από το Λος Άντζελες στο ότι η κιθάρα, το μπάσο και τα drumbeats ξεχωριστά είναι όλα ενδιαφέροντα.
‘Όπως ομολογούν και οι ίδιοι είναι «πιο ανοιχτό και ευρύχωρο» από το ντεμπούτο τους.
Το πρώτο τους single ‘Hooks For Hands’ είναι χτισμένο σε ένα επιτήδειο μπάσο, στρωμένο με κιθαριστικά riff, καθαρά φωνητικά από τον Patrick McLaughlin, και σφιχτά ρυθμικά  ντραμς από τον Jamie Sher.
Το ‘Future Spark’ είναι ένα σπουδαίο ξεκίνημα για το άλμπουμ, το οποίο αρχίζει με riffs  που μόνο Sugar Army θα μπορούσε να είναι. Κάθε κομμάτι παρουσιάζει μια ελαφρά διαφορετική διάθεση, αλλά πάντα έχει μια τραχιά, ροκ υφή.
Τα τραγούδια τους έχουν την κινητήρια ενέργεια, το θυμό και την δύναμη, με αρκετά ποπ στοιχεία για να κερδίσει τους ακροατές.
 
Tracklist
01 Future Spark
02 Will You Follow
03 Hooks For Hands
04 Small Town Charm
05 Moving Targets
06 In Comes Light
07 Summertime Heavy
08 Hearts Content
09 Steady Flow
10 Brazen Young




Δεν υπάρχουν σχόλια: